https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Mannen kiezen massaal voor de scumbro-look

Mannen kiezen massaal voor de scumbro-look

Weg met metromannen en hipsters!

Instagram/photo news

De tijd dat mannen rondliepen in een fancy maatpak en met hun haren glad naar achteren gekamd, is voorbij. Heren die nu hip willen zijn, scheren zich niet meer en dragen flodderkleren. Bye metroman, en hallo scumbro.

De ‘je m’en fous’-trend is al een tijdje het straatbeeld aan het domineren. Je outfit hoeft niet meer spik en span te zijn, het moet vooral lijken alsof je er helemaal niks van moeite in hebt gestoken. Trainingsbroeken, sportkousen en bij voorkeur van die lange witte exemplaren, strandslippers met of zonder de voorgaande kousen, veel te grote T-shirts en foute sneakers. Marginaal is het nieuwe fenomenaal.

Ook onze mannen omarmen deze trend met beide armen. De outfit die ze van ons anders enkel in de zetel mogen dragen, is nu plots ook ongelooflijk trendy buitenshuis. Grote sterren zoals Justin Bieber geven het ‘goede’ voorbeeld en gaan naar de hipste feestjes alsof ze net van Kamping Kitsch komen.

Peperduur

Modemagazine Vanity Fair plakte nu een stempel op deze stijl: scumbro. De term combineert het woord scum of vuiligheid met bro of vriend. ‘Een scumbro draagt streetwear op een ironische manier‘, aldus Vanity Fair. ‘Hij kiest voor outdoormerken zoals Crocs, maar heeft ook de nieuwste Adidassneakers in zijn kast staan.’

Mannen die voortaan willen scoren met een T-shirt van Jupiler die ze kregen bij aankoop van een bak bier moeten we helaas teleurstellen. Volgens het magazine lijkt deze stijl misschien goedkoop, maar is die het allesbehalve. Justin zijn spuuglelijke Hawaïhemdjes kunnen zo uit de kleerkast van je opa of een slechte tweedehandswinkel komen, maar toch zijn ze van een peperduur high fashion merk en telde de zanger er ongetwijfeld honderden euro’s voor neer.

De kunst is dus om dure kledij opzettelijk op een verschrikkelijke manier te combineren. Andere sterren die uitblinken als scumbro’s zijn acteurs Shia LaBeouf en Jonah Hill en zanger Pete Davidson, ook wel bekend als de vriend van zangeres Ariana Grande. Ben jij fan van de stijl of heb je toch nog steeds een zwak voor mannen in pak?

1 / 4
Justin Bieber, de scumbro-koning. @justinbieber
Shia LaBeouf. @Photo News
Jonah Hill. @jonahhill
Pete Davidson. @Belga image
Justin Bieber, de scumbro-koning. @justinbieber
Justin Bieber, de scumbro-koning. @justinbieber

Shia LaBeouf. @Photo News
Shia LaBeouf. @Photo News

Jonah Hill. @jonahhill
Jonah Hill. @jonahhill

Pete Davidson. @Belga image
Pete Davidson. @Belga image

Lees ook: