Home FASHION & BEAUTY Fashion Luxemerk Burberry zal onverkochte kleding niet langer vernietigen en wordt bontvrij

Luxemerk Burberry zal onverkochte kleding niet langer vernietigen en wordt bontvrij

'Moderne luxe betekent sociaal en ecologisch verantwoord zijn.'

Goed nieuws: Burberry zal onverkochte kledingstukken, accessoires en cosmetica voortaan niet meer vernietigen. Het bekende Britse modehuis wil onverkochte kledingstukken vanaf nu vaker hergebruiken of weggeven. Bovendien zal bij toekomstige collecties geen bont meer worden gebruikt.

Het modehuis Burberry kreeg tonnen kritiek toen uit hun jaarlijkse rapport bekend raakte dat het in het afgelopen jaar voor maar liefst 28 miljoen pond aan producten had laten vernietigen. Onverkochte kledingstukken, handtassen en cosmetica vernietigen is een betreurenswaardige strategie die nog steeds door verschillende luxemerken wordt gehanteerd. Op deze manier willen ze de exclusiviteit van hun producten in stand houden en hun intellectuele eigendom beschermen zodat andere, goedkopere merken hun ontwerpen niet kunnen namaken. Dat terwijl er op talloze plaatsen in de wereld armoede heerst, zorgde uiteraard voor erg veel commotie. ‘Ze tonen geen respect voor hun eigen producten, het harde werk en de natuurlijke bronnen die nodig waren om ze te maken’, klonk het bij Greenpeace.

Burberry pakt het voortaan dus gelukkig helemaal anders. Ze kondigden aan dat ze een strategie hebben ontwikkeld die de verspilling in de mode-industrie net zal tegengaan. ‘Moderne luxe betekent sociaal en ecologisch verantwoord zijn’, deelt chief executive Marco Gobbetti mee in het officiële persbericht.Vanaf nu zullen ze vaker stuks recycleren, herstellen en weggeven. Greenpeace moedigt de beslissing aan en hoopt dat andere modemerken het goede voorbeeld van Burberry zullen volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook geen bont meer

De nieuwe strategie van het modehuis houdt ook in dat de toekomstige collecties geen bont meer zullen bevatten. In de debuutcollectie van de nieuwe creative designer, Riccardo Tisci, die eind deze maand zal getoond worden, zal dus geen bont te zien zijn. En ook de bestaande stuks met bont zullen geleidelijk aan verdwijnen.

Lees ook: