Home Lifestyle In deze landen vieren ze oudejaarsavond op een heel unieke manier

In deze landen vieren ze oudejaarsavond op een heel unieke manier

Denen gooien borden stuk terwijl Russen wensen verbranden.

© Shutterstock

Vandaag is de laatste dag van 2017! Heb je nog altijd geen idee hoe je vanavond het nieuwe jaar moet inzetten? Laat je dan inspireren door de unieke – en een tikkeltje gekke – tradities uit de volgende landen. Gelukkig nieuwjaar!

1 / 8
Spanje
Japan
Denemarken
De Filipijnen
Schotland
Rusland
Griekenland
Estland
Spanje
Spanje

Volgens de Spanjaarden zullen de twaalf maanden van het nieuwe jaar gevuld zijn met geluk als je twaalf druiven in je mond kan proppen wanneer de klok twaalf keer slaat om middernacht.

Japan
Japan

Japanners luiden letterlijk het nieuwe jaar in door in alle tempels van het land 108 keer op een traditionele bel te slaan. Volgens de Boeddhistische leer is het een manier om de menselijke zonden weg te wassen en het nieuwe jaar fris te starten.

Denemarken
Denemarken

Denen trekken op oudejaarsavond naar buiten om hun servies stuk te slaan op de stoep van hun buren! Ze geloven dat hoe meer scherven je op 1 januari aantreft aan je eigen voordeur, hoe gelukkiger je zal zijn in het nieuwe jaar.

De Filipijnen
De Filipijnen

In de Filipijnen geloven ze dat alle ronde vormen geluk brengen. Daarom eten ze op oudejaarsavond rond fruit, dragen ze kledij met bolletjesmotief en vullen ze hun zakken met muntjes.

Schotland
Schotland

Schotten vieren de overgang van oud naar nieuw met het driedaagse festival Hogmanay. Het is gevuld met bijgeloof en tradities die dateren uit de tijd van de vikingen. Zo is er de overtuiging dat het geluk brengt wanneer de eerste man die na middernacht voet zet in je huis bruin haar heeft.

Rusland
Rusland

De Russen heffen het glas op oudejaarsavond, gevuld met een wens. Ze schrijven eerst hun wens voor het nieuwe jaar op een stukje papier, daarna verbranden ze het briefje en voegen ze de assen bij hun drankje. Proost!

Griekenland
Griekenland

Voor Grieken symboliseren uien groei en wedergeboorte. Daarom hangen ze op de laatste dag van het jaar ajuin aan hun voordeur. De volgende ochtend worden de kinderen gewekt om naar de kerk te gaan met een zachte tik op hun hoofd met dezelfde uitjes.

Estland
Estland

In Estland draait oudejaarsavond rond eten, véél eten! Ze geloven dat als je zeven, negen of twaalf maaltijden kunt binnenwerken, je een gelukkig jaar te wachten staat.

Bron: InStyle

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.