Home Lifestyle Goedkoop op vakantie in 2018? Dit is wanneer je je vliegtickets moet...

Goedkoop op vakantie in 2018? Dit is wanneer je je vliegtickets moet boeken

Ciao! Sayonara! Adieu!

vakantie
Shutterstock

De afgelopen dagen is het een stuk kouder geworden waardoor we al dromen van onze volgende vakantie richting de zon. Nu willen we natuurlijk geen fortuin uitgeven aan vliegtuigtickets (cocktails op het strand kosten ook geld), dus kunnen we wel wat extra tips gebruiken. En gelukkig heeft een recente studie aangetoond hoe je in 2018 voordelig op reis kan gaan.

Na meer dan 100 miljoen vluchten op meer dan 1704 verschillende routes te analyseren, heeft de website Momondo ontdekt wat het ideale moment is om je vliegtickets te boeken. Blijkbaar moet je zestig dagen op voorhand je tickets kopen om van het voordeligste tarief te genieten.

Klaar voor vertrek

Wil je nog graag wat extra centjes besparen? Dan vertrek je het best op een dinsdag. Zo betaal je maar liefst tot 10 % minder dan wanneer je op een zaterdag – de duurste dag – zou vertrekken.  Ook zou het voordeliger zijn om ’s avonds te vertrekken, want deze vluchten zijn doorgaans goedkoper dan ochtendvluchten.

Woordvoerder Neil James Cartwright vertelt dat het uiteindelijke prijskaartje natuurlijk afhangt van je bestemming, maar geeft ons nog een handige tip mee op vlak van citytrips. ‘Ga je een weekendje weg? Probeer dan op donderdag te vertrekken, want op vrijdag of zaterdag betaal je al snel 8 % meer.’ Gaan we zeker onthouden, Neil!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.