Home Lifestyle Film 11 kijktips om de zoveelste druilerige week te overleven

11 kijktips om de zoveelste druilerige week te overleven

Gelukkig zijn de streamingdiensten voorzien op slecht weer...

kijktips week
© HBO/Disney/Netflix

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Japan’s Secret Shame

Canvas zendt vanavond de BBC-documentaire over Shioro Ito uit, de Japanse journaliste die haar land op zijn kop zette door een bekende tv-journalist er openlijk van te beschuldigen haar te hebben verkracht. In Japan wordt seksueel misbruik amper besproken: volgens studies stapt slechts 4 % van de slachtoffers naar de politie. Ito’s aanklacht zorgde voor een schokgolf in het land waar, voor 2017, diefstal nog zwaarder bestraft werd dan verkrachting.

Vanavond om 20u10 op Canvas.

© BBC

In Treatment

Uzo Aduba, bekend van ‘Orange is the New Black’, speelt de hoofdrol in de reboot van ‘In Treatment’. Tien jaar nadat de eerste drie seizoenen uitkwamen met Gabriel Byrne als therapeut Paul, neemt Aduba de fakkel over. Zij is Dr. Brooke, een observerende en empathische therapeut die drie diverse patiënten helpt met hun verschillende issues, inclusief de wereldwijde pandemie. Terwijl krijgt ze zelf te maken met conflicten in haar persoonlijk leven.

Vanaf vandaag op Streamz. Elke maandag en dinsdag twee nieuwe afleveringen.

Check de trailer.

© HBO

Girls Trip

‘Girls Trip’ is een komedie uit 2017 met Tiffany Haddish, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith en Regina Hall in de hoofdrollen. Zij spelen vier universiteitsvriendinnen die elkaar veel te lang niet hebben gezien en besluiten naar New Orleans te gaan om hun vriendschap nieuw leven in te blazen. Het wordt een hilarische trip.

Vanaf vandaag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Huis Gemaakt – finale

Woensdag komen we te weten wie van de drie ‘Huis Gemaakt’-koppels een huis wint. Juryleden Gert Voorjans en Cerina Marchetta hebben hun punten gegeven, nu is het aan de jury van makelaars en aan de publieksjury, opgesteld uit vijftig kijkers. Harry en Jerina, Antje en Ruben of Amber en Kenny: een van de drie wint hun droomhuis, de andere twee duo’s blijven met lege handen achter.

Woensdag om 20u40 op VTM.

© VTM

Ragnarok – seizoen 2

Het eerste seizoen van ‘Ragnarok’ was een succes, dus krijgt het Noorse Thor-verhaal een vervolg. In het tweede seizoen zet Magne het gevecht tegen zijn kolossale vijanden verder. Het lijkt erop dat zijn broer Laurits, die vermoedelijk de reïncarnatie van Loki is, een van zijn opponenten wordt.

Vanaf donderdag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Cruella

De langverwachte prequel over de legendarische Cruella de Vil is vanaf vrijdag te zien op Disney+, al moet je er wel een duit voor over hebben. De exacte prijs is nog niet bekend, maar vermoedelijk betaal je zo’n 22 euro voor Premier Access, net als voor ‘Raya and the Last Dragon’ en ‘Mulan’. Op die manier kan je de film zo vaak als je wil herbekijken vanuit je luie zetel. Zij die iets meer geduld hebben, kunnen Emma Stone vanaf 9 juni aan het werk zien in de cinema. Binnen enkele maanden wordt ‘Cruella’ beschikbaar voor alle Disney+-abonnees.

Vanaf vrijdag op Disney+ Premier Access.

Check de trailer.

© Disney+

Lucifer – seizoen 5, deel 2

De Twitter-verantwoordelijken van Netflix kunnen het woord ‘Lucifer’ niet meer zien, want fans zaagden hen op social media de oren van de kop over de nieuwe afleveringen van de reeks. Vrijdag zijn ze er eindelijk. Vermoedelijk vragen diezelfde fans volgende week al naar het zesde seizoen. Dat wordt het allerlaatste.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

The Kominsky Method – seizoen 3

Mis je ‘Grace & Frankie’? Misschien kan ‘The Kominsky Method’ een tijdelijke vervanger zijn. De comedyreeks, die ondertussen aan z’n derde seizoen zit, volgt het verhaal van Sandy Kominsky, een vroegere acteur die even van het grote succes mocht proeven en nu werkt als acteercoach. Hij vormt een leuk duo met zijn beste vriend Norman, een beetje zoals Grace en Frankie. De reeks is van Chuck Lorre, de man achter ‘The Big Bang Theory’.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Rebel

Ken je de iconische film ‘Erin Brockovich’ met Julia Roberts? Wel, de échte Erin Brockovich werkte mee aan deze serie die gebaseerd is op haar leven als onverschrokken activiste en juridisch adviseur – zonder diploma rechten. De hoofdrol is voor Katey Sagal, die je misschien net nog herkent als Peggy uit de ninetiesreeks ‘Married with Children’.

Vanaf vrijdag op Disney+.

Check de trailer.

© Disney+

Panic

‘Panic’ is een spannend tienerdrama gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Oliver. In een klein dorpje in Texas spelen een groep jongeren een spelletje Panic. Ze moeten een reeks van doodenge en levensgevaarlijke uitdagingen aangaan in de hoop een geldbedrag te winnen dat hun leven kan veranderen, of dat hen alleszins helpt weg te geraken uit het hol waar ze opgroeiden.

Vanaf vrijdag op Amazon Prime Video.

Check de trailer.

© Amazon Prime Video

Oslo

Als je nog altijd niet goed begrijpt wat er aan het gebeuren is in Israël, kan de nieuwste film van Steven Spielberg helderheid brengen. ‘Oslo’ is een politiek drama dat een historisch moment uit 1993 reconstrueert. Een Noors echtpaar, hier gespeeld door Ruth Wilson en Andrew Scott, onderhandelde toen in Oslo met een groep Israëli’s en Palestijnen over een vredesakkoord.

Vanaf zondag op Streamz.

Check de trailer.

© Streamz

Lees ook: