Home Lifestyle Film 15 kijktips die deze week veel leuker zullen maken

15 kijktips die deze week veel leuker zullen maken

Wat dacht je van ‘Brak’, een zalig herkenbare webserie? Of liever een nieuwe kerstfilm op Netflix?

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week weer veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Brak

Eerder vandaag verschenen de eerste drie afleveringen van ‘Brak’ op VTM Go. Het is na ‘Instafamous’ – dat een maand geleden verscheen – de tweede webserie waarmee VTM uitpakt. ‘Brak’ werd gemaakt door Charlie Dewulf en Joke De Bruyn, die laatste neemt ook de hoofdrol voor haar rekening. Ze speelt Bobbie, een authentieke, onvolkomen vrouw die ondanks al haar potentieel doordrongen is van zelftwijfel. Hetzelfde geldt voor haar beste vriendinnen Lou (Jennifer Heylen) en Isabelle (Lize Feryn). Die zelftwijfel leidt met momenten tot obsessieve online communicatie en buitensporig social media-gebruik, iets wat Bobbie erg vaak net ietsje te laat beseft. Herkenbaar, much? De makers willen met de reeks ‘een ode brengen aan imperfectie, zonder deel te nemen aan de imperfectie-trend die ondertussen ook al meer een gimmick is geworden dan wat anders.’ Met afleveringen van een schamele acht minuten is deze grappige en o zo herkenbare serie de ideale kijksnack.

Vanaf vandaag op VTM Go. 

© DPG Media

Junior Bake Off Vlaanderen

Wim Opbrouck is al even terug bakkers aan het begeleiden op VIER, Jeroom doet nu hetzelfde bij Telenet, maar dan met piepjonge bakkertjes. De eerste twee afleveringen van ‘Junior Bake-Off Vlaanderen’ zijn nu beschikbaar voor álle Telenet-klanten, ook zij zonder Play- of Play More-abonnement. Acht aspirantbakkers zullen de jury ervan proberen overtuigen dat zij de titel van beste junior bakker verdienen. Die jury bestaat uit Regula Ysewijn, die we natuurlijk kennen van ‘Bake Off Vlaanderen’, en chocolatier Dominique Persoone. Spannend, maar ik ben waarschijnlijk niet de enige die vooral benieuwd is hoe Jeroom het ervan afbrengt als presentator/troostende schouder van de deelnemertjes.

Nu beschikbaar voor alle Telenet-klanten. 

© VIER

Dash & Lily

‘Dash & Lily’ is een van de nieuwe titels in het grote kerstaanbod van Netflix. De reeks baadt volledig in het romantische sfeertje van de kerstperiode. ‘Dash & Lily’ gaat over de cynische Dash (Austin Abrams) en de dromerige kerstzot Lily (Midori Francis) die een spelletje beginnen met elkaar via een notitieboekje dat ze doorgeven zonder elkaar te ontmoeten. Al snel beginnen er bij beiden gevoelens te groeien.

Vanaf dinsdag op Netflix. 

© Netflix

Little Women

Als ik zeg dat ‘Little Women’ de mooiste film was die ik dit jaar in de cinema zag, wil dat heel weinig zeggen. Maar het is ook de mooiste film die ik de voorbije – zeg maar – vijf jaar zag. De verfilming van het meer dan 150 jaar oude boek van Louisa May Alcott door de super getalenteerde Greta Gerwig is een absoluut pareltje, onder meer dankzij hoofdrolspeelster Saoirse Ronan. Vanaf woensdag bekijk je ‘m gewoon in je home cinema.

Vanaf woensdag op Streamz+. 

© Sony

Over 5 jaar

In 2015 interviewde nieuwsanker Wim De Vilder negen bekende gezichten. Hij vroeg hen hoe de toekomst er volgens hen uit zou zijn. De interviews werden vijf jaar lang weggestopt, om dit jaar weer bovengehaald te worden. Woensdag zie je in de eerste aflevering van ‘Over 5 jaar’ hoe De Vilder zijn gasten confronteert met wat ze toen zeiden. Onder meer Gert Verhulst, Meyrem Almaci en Lieven Scheire zitten tegenover De Vilder. ‘Ik verschiet ervan dat ik dat gezegd heb. Daar was toen niemand van op de hoogte’, klinkt het op een bepaald moment bij de Studio 100-baas. Om te weten waarover hij het heeft, zal je moeten kijken.

Woensdag om 20u40 op Eén.

© VRT

Burlesque

In 2010 deed Christina Aguilera een gooi naar een acteercarrière met ‘Burlesque’, en ze gooide niet compleet mis. De film kreeg een paar Golden Globe-nominaties en won er zelfs eentje voor de soundtrack. Langs de andere kant kreeg Cher een Razzie, een prijs voor de slechtste films en acteerprestaties, voor haar bijrol in de film. Hé, ik ben geïntrigeerd, jij niet? Woensdag kan je zelf oordelen.

Woensdag om 20u45 op VTM 2.

© Screen Gems

Club Flo Doc – Mijn seks is stuk

De laatste documentaire die Flo Windey voorstelt in haar ‘Club Flo Doc’ is ‘Mijn seks is stuk’ van de Nederlandse Lize Korpershoek. Eerder dit jaar bracht Korpershoek een film uit over haar zoektocht naar haar seksualiteit, aangezien ze al een tijdje geen zin meer had in seks. De docufilm werd in geen tijd een hot topic bij onze noorderburen en bij ons, niet in het minst omdat er vreemd op gereageerd werd in de talkshow ‘De Wereld Draait Door’. Na deze week blijft Flo trouwens gewoon zitten op VTM 2. In ‘Club Flo’ zal ze nieuwe sekssnufjes uittesten en taboes rond drugs doorbreken.

Donderdag om 21u45 op VTM 2. 

© DPG Media

Monster-in-Law

Jane Fonda en J.Lo staan recht tegenover elkaar in ‘Monster-in-Law’, een romcom uit 2005. Lopez speelt Charlie, een jongedame die hoopt met chirurg Kevin eindelijk de man van haar dromen gevonden te hebben. Tot ze zijn moeder ontmoet.

Donderdag om 20u35 op VIJF.

© New Line Cinema

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Als je jezelf een kerstzot noemt, moet je deze week ‘Jingle Jangle’ op Netflix gezien hebben. In dit kerstverhaal volg je speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) die in het stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling (Keegan-Michael Key) hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus (Madalen Mills) om hem te helpen.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Liefde voor Muziek – De Reünie

De artiesten van het recentste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ houden een reünie die volledig in het teken staat van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. Deze keer zingen ze geen covers van elkaars nummers, maar wel betekenisvolle liedjes om jongeren een hart onder de riem te steken. Het is namelijk voor hen dat Rode Neuzen Dag er is.

Vrijdag om 20u40 op VTM.

© DPG Media

The Revenant

In 2015 had Leonardo DiCaprio eindelijk zijn langverwachte en lang verdiende Oscar voor Beste Acteur beet, en all was right in the world. Hij kreeg ‘m voor zijn hoofdrol in ‘The Revenant’. Leo speelt in de film een pelsjager die na een aanval door een beer achtergelaten wordt door zijn collega-jagers en op wraak zint.

Zaterdag om 20u25 op VIER.

© 20th Century Fox

The Huntsman: Winter’s War

Charlize Theron en Chris Hemsworth hernemen in ‘The Huntsman: Winter’s War’ de rollen die ze vertolkten in ‘Snow White and the Huntsman’. Jessica Chastain en Emily Blunt vervoegen de cast. Het vervolg uit 2016 is een prequel en een sequel tegelijk: de film begint als een prequel, maar maakt dan een sprong in de tijd naar wat er na de eerste film gebeurde. Sommige critici vonden deze prequel/sequel totaal overbodig, zaterdag kan jij jouw oordeel vellen op VTM 3.

Zaterdag om 20u30 op VTM 3.

© Universal Pictures

Slumdog Millionaire

Met acht binnengehaalde Oscars op tien nominaties is deze Brits-Indische prent uit 2008 een van de beste scorende films aller tijden. Dat is maar een van de redenen waarom je dit verhaal over een jonge man uit de sloppenwijken van Bombay die ‘Who Wants to Be a Millionaire?’ wint, zou moeten bekijken.

Zaterdag om 21u20 op Eén.

© Fox Searchlight Pictures

The Crown: seizoen 4

Fans van ‘The Crown’ hebben er lang naar uitgekeken: de intrede van prinses Diana. De 24-jarige Emma Corrin is vanaf zondag te zien als de geliefde prinses die tragisch om het leven kwam, in het vierde seizoen van de populaire reeks.

Vanaf zondag op Netflix.

© Netflix

Vele hemels boven de zevende

‘Vele hemels boven de zevende’ is de mooie verfilming van de debuutroman van Griet Op de Beeck. Brit Van Hoof speelt Eva, een jonge vrouw die geleerd heeft haar gevoelens te verbergen, in een eerlijk drama dat je sowieso weet te ontroeren.

Zondag om 20u40 op Eén.

© Paradiso

Lees ook: