Home Lifestyle 3 redenen waarom je naar de kerstmarkt van Strasbourg moet

3 redenen waarom je naar de kerstmarkt van Strasbourg moet

De kerstmarkt werd uitgeroepen tot de beste ter wereld. 🎄

Kerstmarkt Strasbourg
© Shutterstock

Wil je een kerstmarkt in het buitenland meepikken, maar heb je geen zin om al te ver te gaan of heb je de kerstmarkt van Keulen en Aken ondertussen al te vaak gezien? Op zo’n vier uur rijden vind je Strasbourg. De kerstmarkt van dat feeërieke stadje werd zopas door CNN Travel uitgeroepen tot de beste ter wereld!

Een glas warme glühwein, de geur van versgebakken wafels, tussen de houten hutjes dwalen op zoek naar een grappig cadeautje om tegelijkertijd verblind te worden door de massa kerstverlichting en een gigantische kerstboom… Weinig dingen zijn zo gezellig als een bezoek aan een kerstmarkt. Over een dikke maand openen de eerste markten wereldwijd hun deuren, maar als je op zoek bent naar ‘de beste kerstmarkt ter wereld‘, moet je volgens CNN Travel in Strasbourg zijn. Meer nog: het is al het tweede jaar op rij dat de stad in de Elzas door de website beloond wordt.

3 redenen om de kerstmarkt van Strasbourg te bezoeken:

  1. De stad is de thuisbasis van een van de oudste kerstmarkten van Europa. De eerste editie dateert zelfs al van 1570!
  2. Er worden zo’n 300 huisjes verspreid over de hele stad. Daardoor krijg je de kans om te genieten van de architectuur en de smalle straatjes van Strasbourg. Dat alleen al maakt het de korte trip meer dan waard!
  3. De gigantische kerstboom op Place Kléber is adembenemend mooi!

Het grootste pluspunt? In tegenstelling tot andere beroemde kerstmarkten op de lijst – bijvoorbeeld die van Montréal, Firenze, Wenen en Praag – ligt Strasbourg op slechts vier uur rijden van Brussel. Ideaal voor een impulsief weekendje weg! De kerstmarkt van Strasbourg vindt dit jaar plaats van 23 november tot 30 december. Wij boeken meteen een tripje!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.