Home Lifestyle 5 dingen die je nu al kan doen om je voor te...

5 dingen die je nu al kan doen om je voor te bereiden op de feestdagen

Nu plannen, straks genieten.

Feestdagen
© Shutterstock

Nu de zomer officieel voorbij is, is het vol enthousiasme uitkijken naar de feestdagen. Mee eens? Wel, er zijn een heleboel dingen die je nu al kan beginnen voorbereiden zodat het dit jaar een zorgeloze Kerstmis wordt en je volop kan genieten!

1 / 5
Stel een kerstbudget op
Schrijf kerstkaartjes
Bak koekjes
Houd een grote schoonmaak
Maak een planning van de tradities die je niet wil missen
Stel een kerstbudget op
Stel een kerstbudget op

Het is nooit te vroeg om je financiën op orde te krijgen. Stel een spaarplan op voor je kerstuitgaven en begin nu alvast wat centjes opzij te zetten zodat je straks niet alles in één keer moet besteden. Wist je dat je trouwens nu beter al begint met het verzamelen van die berg cadeautjes?

Foto: Rawpixel via Unsplash

Schrijf kerstkaartjes
Schrijf kerstkaartjes

Stel jij het schrijven van je kerstkaartjes ook altijd uit tot op het punt dat je ze eigenlijk gewoon zelfs niet meer opstuurt? We feel ya. Hoewel je misschien nog niet meteen kaartpakketten kan kopen in de winkel, kan je ze wel al online bestellen. Of zelf in elkaar knutselen als je voldoende tijd hebt. Schrijf een leuke boodschap, noteer het adres op de enveloppe en bewaar ze in een open doos tot het tijd is om ze te versturen. Geef jezelf daarna een welverdiend schouderklopje voor de tijd die je voor jezelf hebt vrijgemaakt in december.

Foto: Mel Poole via Unsplash

Bak koekjes
Bak koekjes

Gebakken goederen kan je maximaal drie maanden bewaren in de vriezer. Klaar om te smullen? Haal ze uit de vriezer, ontdooi ze, doe ze heel even in de oven om ze weer knapperig te maken et voilà! Deze chocolate chip cookies staan bovenaan ons lijstje. Of maak een portie van deze koekjes die niet in de oven moeten.

Foto: Monika Grabkowska via Unsplash

Houd een grote schoonmaak
Houd een grote schoonmaak

Fastforward naar de week voor Kerstmis: je ouders komen over twee dagen op vakantie, je rent naar de logeerkamer om verse lakens op bed te leggen en – lap – je ontdekt dat je alle spullen die je tijdens de lenteschoonmaak hebt ‘opgeruimd’ eigenlijk gewoon in de kast gegooid hebt. Want ja, ‘je zou die later wel weer op orde zetten’. De oplossing: doe het nu. Ga door je huis en kijk met een kritisch oog alsof er morgen gasten op bezoek zouden komen. Maak een lijstje van alle dingen die je nog zou willen doen en breng het stukje voor stukje in orde in de komende weken. Het zal je een heleboel werk besparen als het een keer zover is.

Foto: Daiga Ellaby via Unsplash

Maak een planning van de tradities die je niet wil missen
Maak een planning van de tradities die je niet wil missen

Kerstmarktje hier, drankje daar. Maak een planning op van alle festiviteiten die je zeker niet wil missen. Zo heb je voor jezelf een duidelijk overzicht en vermijd je dat je tijdens de feestdagen van hot naar her spurt en jezelf zo een beetje voorbijloopt. Zet ze in je agenda (de datum kan altijd nog wijzigen), maar zo ben je er zeker van dat je ze niet vergeet en last minute nog ergens moet tussen schuiven.

Foto: Freestocks via Unsplash

Lees ook: