Home Lifestyle ZIEN: zo verliep Karen Damens eerste dag op de set van ‘Familie’

ZIEN: zo verliep Karen Damens eerste dag op de set van ‘Familie’

De zangeres speelt binnenkort Vanessa in de serie en kwam voor haar allereerste scène al een half uur te laat.

© vtm

Karen Damen speelt vanaf begin volgend jaar mee in de populaire VTM-serie ‘Familie’. Ze had onlangs haar allereerste draaidag als verpleegster Vanessa Mariën en ze gaf ons een blik achter de schermen.

‘Familie’-fans worden verwend, want begin volgend jaar verschijnen niet één, maar twee gloednieuwe gezichten in hun favoriete serie. En het zijn geen onbekenden, want zowel Jeroen Van Dyck als Karen Damen zijn namen die meer dan een belletje doen rinkelen. Die laatste had gisteren haar allereerste draaidag en ze nam ons mee achter de schermen.

Het grote moment

Haar vuurdoop vond plaats in een echt woon-zorgcentrum in Mechelen. Karen kruipt namelijk in de huid van verpleegster Vanessa Mariën die onder andere de bomma (Annie Geeraerts), Albert (Ray Verhaeghe) en Alfons (Jaak Van Assche) zal verzorgen. Het was heel vroeg voor de zangeres, die de slapertjes nog uit haar ogen wrijft als ze ons toespreekt in de camera. ‘Je ziet dat ik nog niet in de make-up ben geweest, maar daar gaan ze hopelijk onmiddellijk verandering in brengen, lacht Karen. ‘Ga je er iets van kunnen maken?’ vraagt ze vervolgens aan de visagiste. ‘Want het is nodig!’

Op het eerste zicht ziet de zangeres er heel rustig uit. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ze op een set staat. Terwijl Karen ons het uniform toont waarin we haar zullen kunnen bewonderen op het kleine schermpje, zien we haar peter Roel Vanderstukken (den Benny) op de achtergrond zitten. Ze oefenen nog even samen haar tekst en dan is het grote moment aangebroken. ‘Mijn eerste scène wordt ingeblikt’, vertelt Karen. ‘Ik ben zeer benieuwd.’

‘Keileuk’ en ‘geweldig’

De regisseur, de crew en de andere acteurs staan ondertussen al een half uur op haar te wachten. Karen staat er niet om bekend de meest punctuele te zijn en dat is hier precies niet anders. ‘Allé doe voort’, lacht Roel. De scène die ze gaan gebruiken in de serie krijgen we natuurlijk nog niet te zien. Daarop moeten we nog wachten tot in februari. Karen vond het alleszins ‘keileuk’ om het in haar eigen woorden te zeggen. Ook oude rot in het vak Jaak Van Assche vond dat ze het geweldig deed. We zijn benieuwd!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.