https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dieren LET’S PAWTY: 7 manieren om International Dog Day te vieren

LET’S PAWTY: 7 manieren om International Dog Day te vieren

International Dog Day
© Helena Lopes via Unsplash

Woefer de woef, hoera! Vandaag vieren we International Dog Day, het ideale moment om je lieve viervoeter nog maar eens in de watten te leggen. Want zeg nu zelf, elk excuus is goed genoeg om je loebas eens stevig vast te pakken. Hoe je deze feestelijke dag met – en zelfs zonder! – je hond in stijl kan vieren? Wij delen enkele toffe ideetjes.

Dog moms, unite, want we hebben alweer een reden om een klein feestje te bouwen. Het is vandaag namelijk International Dog Day, de dag waarop we onze beste furry friend eren én ook asielen en gastgezinnen in de bloemetjes zetten. Hoe dan?! Wij – crazy dog ladies in hart en nieren – geven enkele tips.

1. Maak een lange wandeling

Het is uiteraard de bedoeling dat je ook vandaag je hond uitlaat, maar om daar een nog toffere belevenis van te maken, kan je samen met je viervoeter eens een andere route volgen. Zo prikkel je zijn zintuigen, en het is net dat wat een hond zo plezant vindt. Ruil dat ‘blokje rond’ dus eens in voor een lange wandeling in een bos of park waar jullie nog nooit eerder geweest zijn en zoek eventueel een plekje op waar je je pluizige vriend even kan loslaten. Je vindt in ons land heel wat toffe hondenweides waar hij zich met zijn soortgenootjes eens even helemaal kan laten gaan. Wedden dat ie in tijden niet zo enthousiast geweest is?

2. Plan een weekendje weg in

Eerlijk? Wie vindt het nu niet leuk om eens verrast te worden met een korte citytrip of weekendje weg? Moest jij in het verleden je viervoeter thuis laten omdat ie niet welkom was in de accommodatie of neem je hem áltijd mee, maar blijft je slaapplaats daardoor meestal beperk tot de luchtmatras in je tent? Dan kan je om International Dog Day te vieren een weekendje weg inplannen en op zoek gaan naar een toffe slaapplaats waar jullie wel met open armen ontvangen worden. Er zijn in ons land wel degelijk een heleboel hotels – voornamelijk aan de kust – waar ook je hond welkom is én ook op de website van Airbnb staan er tal van toffe huisjes waarin jullie samen een nachtje kunnen doorbrengen.

3. Organiseer een playdate

Het is niet omdat wij ons tot onze vertrouwde bubbel moeten beperken dat ook onze hond zich niet mag verroeren. Integendeel! Het zal je viervoeter goed doen om na maanden met jou te zijn opgescheept nog eens even een beetje vrijheid en plezier met zijn vriendjes te gunnen. Nodig daarom een paar andere hondjes uit de buurt uit en organiseer een playdate. Vergeet zeker geen lekkere taart om hen mee te verwennen!

4. Doneer een klein (of groot) bedrag aan een dierenasiel

Heb je zelf geen hond of ben je dankbaar voor al de goede zorgen die je kameraad kreeg voordat je ‘m adopteerde? Dan kan je het dierenasiel een plezier doen en een klein bedrag doneren om de medewerkers en alle andere beestjes die er nog op een gouden mandje wachten op deze feestelijke dag in de bloemetjes te zetten. Op de website of Facebookpagina van het asiel bij jou in de buurt vind je sowieso terug hoe jij hen kan helpen. Wie weet kan je hen wel een plezier doen met de oude dekentjes en speeltjes van je eigen viervoeter?

5. Laat een hond (in nood) uit

Je hoeft zelfs niet per se iets te doneren om een hond (in nood) te helpen. Sommige asielen vinden het de max als je met een paar van hun logés op wandel kan gaan. Je doet er de beestjes een enorm groot plezier mee en ook jij hebt tijdens de wandeling ongetwijfeld de tijd van je leven! Geen asiel in de buurt? Stel dan aan je oma of buurvrouw die slecht te been is voor om haar hond uit te laten en ‘m eens in de watten te leggen.

6. Maak een Instagramaccount voor je viervoeter aan

Wedden dat ie met zijn schattige snoetje in no time instafamous wordt?

7. Koop een zinnenprikkelend speeltje

Iedereen ontvangt graag cadeautjes, ook je hond! En hoewel die knuffelbeer er superschattig uitziet, weten we allemaal dat je viervoeter hem ofwel kapot bijt ofwel na anderhalf uur spelen links laat liggen en gewoon weer met je sokken en onderbroeken gaat lopen. Koop daarom een zinnenprikkelend speeltje dat de nieuwsgierigheid van je hond op de proef stelt en ‘m uren kan bezighouden zonder dat hij afgeleid wordt. En dankzij een aantal toffe intelligentiespelletjes is dat misschien wel mogelijk! Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Een paar lekkere snoepjes waar je hond op kan jagen. Het doel van die spelletjes, is dat je hond door middel van zijn denkvermogen die snoepjes kan vinden en uiteindelijk ook kan oppeuzelen. Missie geslaagd? Dan kan je ‘m misschien zelfs in slaap wiegen met een rustgevende playlist die volledig op je viervoeter is afgestemd

Lees ook: