https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle INPAKTIPS: de favoriete items van diehard backpacker Jolien

INPAKTIPS: de favoriete items van diehard backpacker Jolien

Ik ga kamperen en neem mee...

Jolien
© Jolien Meremans

Vijf Flairredactrices met elk hun eigen reisstijl verklappen deze week hun inpaktips. Vandaag: online journaliste en diehard backpacker Jolien.

Type reiziger: ‘Ik ben een echte avonturier en ga samen met mijn hond en lief op zoek naar verborgen natuurparels in binnen- en buitenland. We maken één grote reis per jaar en gaan daarnaast nog vaak weekendjes weg in eigen land. Met de tent naar La Roche-en-Ardenne vind ik heerlijk. Ik heb zelfs een tattoo van een tent !’

Lievelingsplek: ‘Wales. De natuur is er ongerept en je wordt er elke keer weer verrast door de omgeving (denk : verborgen watervallen). Het is relatief dicht bij huis en erg makkelijk om met je tent rond te reizen.’

Minst leuke bestemming: ‘Een all-inclusivehotel in Turkije zou een nachtmerrie voor me zijn.’

Grootste reisblooper: ‘Vorig jaar trokken we, ondanks hevig stormweer, met de tent naar Eupen. Toen we net in onze tent lagen, viel er een boom pal op onze tent. We hebben ontzettend veel geluk gehad, al heb ik die nacht wel geen oog meer dichtgedaan.’

In de koffer van Jolien:

1 / 10
Tarp
Tent
Kookpot
Hangmat
Bestekset
Touw
Bijl
Waterzuiverend rietje
Schopje
Hoofdlamp
Tarp
Tarp

Een woordje uitleg voor de kampeerdummy’s: een tarp is ideaal om je tijdens een regenbui droog te houden of om schaduw te maken als het warm is.

€ 49,99 – Bol.com.

Tent
Tent

Dome 3-tent met ‘dakraam’ zodat je tussen het snoezen door naar de sterren kan staren.

€ 203 – The North Face.

Kookpot
Kookpot

Tijdens het wildkamperen (verboden in België, maar je hebt hetzelfde gevoel op de bivakzones) maken mijn lief en ik zelf een vuurtje met een constructie van takken en aanmaakblokjes. Daar hangen we dan een kookpot, zoals deze van CampFire, boven om water te koken voor onze voorverpakte maaltijden.

€ 39,95 – A.S. Adventure.

Hangmat
Hangmat

Als je maar een weekendje gaat kamperen, dan is een hangmat dé oplossing om licht te reizen. Al moet je voor dat gewiebel natuurlijk wel te vinden zijn.

€ 44,90 – La Siesta via Bol.com.

Bestekset
Bestekset

Let there be food! Driedelige bestekset in houder.

€ 9,95 – Mepal via A.S. Adventure.

Touw
Touw

Handig als waslijn, maar ook om je rugzak omhoog te hangen.

€ 5 – Decathlon.

Bijl
Bijl

Een zakmes (mét kurkentrekker, haha) is onmisbaar, maar wist je ook dat een minibijl erg handig is ? Zo kan je van omgevallen bomen (en doe dat alsjeblie alleen bij omgevallen bomen) stukjes hout kappen om een vuurtje te maken.

€ 24,95 – ForDig via Bol.com.

Waterzuiverend rietje
Waterzuiverend rietje

Trucjes om geen liters en liters water mee te zeulen: je water koken, een compacte waterfi lter, een waterzuiverend rietje of oplostabletjes, bijvoorbeeld.

€ 33 – Lifestraw via Bol.com.

Schopje
Schopje

Hoe gek het ook mag klinken: ook een (inklapbaar) schopje is een kampeermust-have. Het is namelijk niet de bedoeling dat je je (grote) boodschap zo maar laat liggen.

€ 14,01 via Bol.com.

Hoofdlamp
Hoofdlamp

Om voor het slapengaan te lezen zonder een stijve arm te krijgen: een hoofdlamp.

€ 15,95 via Bol.com.

Lees ook: