Home Lifestyle BUCKETLIST: 11 x uniek kamperen in eigen land

BUCKETLIST: 11 x uniek kamperen in eigen land

Kamperen in dat zigeunerbusje zien wij wel zitten!

De voorbereidingen die je moet treffen voor een weekendje kamperen zijn niet van de poes, en al zeker niet voor de newbies die nog nooit een tent in elkaar hebben gezet. Zij die geen zin hebben in de de hele rompslomp van kattebelletjes en kampeermaterialen, kunnen de fantastische sfeer van het kamperen op heel wat andere manieren opsnuiven. Deze 11 unieke kampeerplaatsen zijn alvast het uittesten waard!

Kamperen is fun, maar voor één keer kamperen in iets anders dan een tent, dat is nog tien keer leuker! Voor de schone slaapsters zochten wij elf unieke overnachtingen uit.

1 / 11
Indoor kamperen in Gent
Luchtbel
Knibbelknabbelhuisje
Engelse dubbeldekker
Kampeervlot
Tipi
Slaappod
Een authentiek busje
Zigeunerwagen
De Tranendreef
Tree Tent
Indoor kamperen in Gent
Indoor kamperen in Gent

Net naar de coiffeur geweest en geen zin om je overnachting en kapsel in het water te laten vallen? Ga dan gewoon indoor kamperen! In dit Gentse hostel kan je een überschattige caravan huren die je minstens evenveel camping vibes geeft als die doorweekte tent.

Een caravan boeken doe je hier.

Luchtbel
Luchtbel

Say what?! Jawel, je kan wel degelijk kamperen in een luchtbel mét uitzicht op onze mooie sterrenhemel. De luchtbellen zijn voorzien van een romantisch bed én hebben een terras. Van luxueus kamperen gesproken!

Een luchtbel boeken doe je hier.

Knibbelknabbelhuisje
Knibbelknabbelhuisje

Dit sprookjesachtig natuurhuisje zit verstop in the middle of nowhere  (a.k.a. onze Belgische Ardennen) en heeft alles wat een Hobbit, euh, newbie nodig heeft om een nachtje te kamperen. Neem je eigen theelichtjes en lucifers mee om het geheel nog sprookjesachtiger te maken.

Een knibbelknabbelhuisje boek je hier.

Engelse dubbeldekker
Engelse dubbeldekker

Kamperen à la Spice Girls doe je niet in Londen, maar gewoon bij ons! Het is de ideale gelegenheid om die langverwachte vriendinnentrip toch nog waar te maken of samen met je collega’s op teambuilding te gaan naar de Belgische Ardennen.

Een Engelse dubbeldekker boek je hier.

Kampeervlot
Kampeervlot

Alle hens aan dek, want voor de meer advanced kampeerders mag het ook weleens wat uitdagender zijn. Zij kunnen uniek overnachten in een kampeervlot op de Limburgse Wissen. Je kan er zonnen op het terras van de vlot of een romantische tête-à-tête houden met je lief of kampeermaatje.

Een kampeervlot boeken doe je hier.

Tipi
Tipi

Back to nature met een tipi waarin je kan proeven van het kampeer- en indianenleven. In het midden van de tipi kan je een gezellig houtvuur aansteken en mythes vertellen die de oase van rust en sfeer nog gezelliger maken.

Een tipi boeken doe je hier.

Slaappod
Slaappod

Onze favoriet? Een oldschool pod! Het houten huisje heeft niet veel meer dan een bed en terras en is de perfecte leerschool voor iemand die bijna klaar is voor het echte kampeerleven. Je hebt er een bosrijke achtertuin en met een beetje geluk hoor je ‘s nachts wel een paar dierenburen voorbij wandelen.

Een slaappod boeken doe je hier.

Een authentiek busje
Een authentiek busje

Kamperen met een camper is up-and-coming, maar niet iedereen kan zich zo’n droomtruck uit de jaren 70 veroorloven. Gelukkig kan je er ook eentje huren om een weekendje terug in de tijd te gaan en als een echte hippie de camping vibes op te snuiven – niet al te letterlijk, natuurlijk.

Dit busje uit 1977 kan je hier nog tot 30 september boeken.

Zigeunerwagen
Zigeunerwagen

Overnachten in een camper is één ding, maar overnachten in een zigeunerwagen, dat gaat nóg een stapje verder! Het kampeergevoel dat je er ervaart komt helemaal tot zijn recht in de basic levensstijl die je er ervaart. Eentje voor de excentriekelingen!

Een zigeunerwagen boek je hier.

De Tranendreef
De Tranendreef

De traanvormige tenten die je in het Limburgse Borgloon in de bomen kan zien hangen zijn het werk van kunstenaar Dré Wapenaar. De tenten zijn simpel ingericht, maar hebben alles wat je nodig hebt voor een gezellige kampeerervaring: een goede matras, een uitzicht op velden en plantages en héél veel rust. Opgepast: vergeet zeker niet je eigen slaapzak en een lampje mee te nemen in de tent.

Een tent boeken doe je via het telefoonnummer 012 67 36 53.

Tree Tent
Tree Tent

Jeugdsentiment in het park van de Grotten van Han, want daar kan je in een boomhut slapen! Na sluitingstijd neemt een ranger je mee voor een persoonlijke rondleiding in het park, gevolgd door een lekkere barbecue mét wijntjes. Elke Tree Tent heeft een eigen terras en prachtig uitzicht op het bosrijke gebied! Je hoogtevrees is er op 1-2-3 overwonnen, beloofd!

Een Tree Tent boeken doe je hier.

Meer vakantiekriebels: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.