Home FASHION & BEAUTY Fashion HOTSPOTS: 5 winkels in Leuven waar je tweedehands schatten scoort

HOTSPOTS: 5 winkels in Leuven waar je tweedehands schatten scoort

Leuven bewijst dat tweedehands allesbehalve gelijkstaat aan oud, versleten en met een muf geurtje aan.

tweedehands
© Instagram @elkebusschaert

Tweedehands shoppen is milieuvriendelijk, budgetvriendelijk en veel meer voldoenend dan winkelen bij fast fashion-ketens. Van het geweldige gevoel dat je krijgt wanneer je een uniek vintage stuk vindt voor een paar euro, of een designerstuk voor een fractie van de originele prijs, kan je nog lang nagenieten. In Leuven vind je zowel vintage, goed bewaarde stukken als preloved high fashion van slechts een paar seizoenen geleden, en wel bij deze vijf adresjes.

1. Cyaankali

Niets aan de etalage van Cyaankali doet vermoeden dat het om een tweedehandswinkel gaat, buiten dan de schappelijke prijsjes die je bij stukken van merken als Essentiel,  Isabel Marant en Delvaux ziet staan. Eigenares Elke creëerde een mooi netwerk van mensen – vooral uit de modesector – die hun kleding, accessoires en schoenen na een seizoen doorverkopen aan haar, waarna zij ze uitstalt in haar gezellige winkel. Het is dé plek om een designerstuk van vorig seizoen te scoren aan een fractie van de prijs. Naast de heel grote designernamen, vind je ‘r merken zoals Closed, Samsøe & Samsøe en Julia June.

Waar? Diestsestraat 153

Meer info? www.cyaankali.be

2. Think Twice

View this post on Instagram

Aardbeien en leren frakskes.

A post shared by clara luyckx (@claralu_u) on

Een beetje tweedehandsliefhebber kent de Think Twice-winkels wel. Die van Leuven is een van onze favorieten. Je kan er eindeloos snuisteren tussen de vele hemdjes, blazers, mantels en broeken die niet zo veel verschillen van wat je in de grote winkelketens ziet hangen, aangezien zo veel trends van vroeger helemaal terug zijn. Het enige verschil is dat de kleren bij Think Twice vintage zijn, en dat maakt je look toch net iets cooler. Als je genoeg tijd hebt om rustig alle rekken te bekijken, kom je sowieso thuis met een uniek stuk.

Waar? Diestsestraat 255

Meer info? www. thinktwice-secondhand.be

3. Rawette

Posted by Rawette on Tuesday, November 27, 2012

Net als Cyaankali, is Rawette niet je klassieke tweedehandswinkel. Ook hier vind je recente merkkledij die doorverkocht werd aan de winkel en voor fijne prijsjes te koop is. Je vindt er merken als Talking French,  Filippa K, Soaked, Just In Case en zelfs Burberry. De juwelentoog is een extra troef van de winkel. Ook voor Rawette geldt de leuze: wie goed zoekt, die vindt sowieso een geweldige vintage schat.

Waar? Den Tempst 13

Meer info? www.rawette.be

4. De Kringwinkel Spit

Kringwinkel klinkt misschien niet heel hip, maar De Kringwinkel Spit in de Dietsestraat is dat wel. Van meubels tot platen, kledij en de leukste decospulletjes: het is er vintage heaven én nog erg Instagramwaardig ook. Wij zouden graag de kroonluchter die er aan het mooie plafond hangt op de kop tikken, maar we vermoeden dat die niet te koop is.

Waar? Diestsestraat 253

Meer info? www.dekringwinkel.be

5. De Kapstok

Luchtige strandkleedjes & zonnige accessoires voor in de vakantiekoffer ????

Posted by De Kapstok on Friday, July 12, 2019

Door tweedehands te shoppen, doe je goed voor het milieu. Door tweedehands te shoppen bij De Kapstok, doe je dubbel goed. De opbrengsten van de verkoop gaan namelijk integraal naar de werking van het Centrum Algemeen Welzijnswerk, dat mensen die het moeilijk hebben bijstaat. De Kapstok is een tweedehandswinkel pur sang, maar wel eentje met mooie etalages en een verzorgde uitstalling.

Waar? Mechelsestraat 32

Meer info? www.kapstok-tweedehands.be

Meer shopadresjes: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.