Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @koffieenstaal/ @nosh.be

Ga je voor een van de oude getrouwe adresjes of voor de net geopende nieuwelingen?

HOTSPOTS: de leukste ontbijtplekjes in Leuven

In de vroege ochtend in het mooie Leuven beland en op zoek naar een lekker ontbijtje? We know where to go. We lijstten voor jou zeven van onze favoriete ontbijtplekjes op. Smakelijk!


1. Koffie en Staal

Koffie en Staal begon als een klein maar fijn plekje in de Mechelsestraat, maar vond een tijd geleden een groter onderkomen in de Dirk Boutslaan. Er is nu extra veel plaats om gasten lekkere koffie, huisgemaakte limonades, gebakjes en ontbijtjes te serveren, én om mooie meubelen en juwelen uit te stallen. Want naast een eetgelegenheid, is Koffie en Staal ook een winkeltje. Ontbijten en shoppen, laat dat nu toevallig twee van onze specialiteiten zijn. Ons Miranda zegt dat ook altijd…

Waar? Dirk Boutslaan 12

Meer info? www.koffieenstaal.be

 

2. Life Bar

‘Your healthy kid on the block’, noemt Life Bar zichzelf. Alles wat je er naar binnen werkt, is natuurlijk, niet verwerkt, vrij van geraffineerde suikers en tóch lekker. En vooral: gemaakt met liefde. Mocht je er niet geraken voor de ontbijtpannekoekjes en smoothie bowls, ga dan zeker eens langs voor een lunch met een buddha bowl. Je lijf zal je dankbaar zijn!

Waar? Parijsstraat 48

Meer info? www.lifebar.be

3. Madmum Coffee


Is het oké om een ontbijtplekje te kiezen op basis van het interieur? Wij vinden van wel. Van de mooie vloertegeltjes tot de prachtige bakstenen muren, de houten toog en de grote koffiebrander: bij Madmum Coffee geef je je ogen de kost. Je smaakpapillen plezier je vroeg in de ochtend met heerlijke, échte koffie en american pancakes, granola, eitjes en meer lekkers.

Waar? Tiensestraat 38

Meer info? madmumcoffee.be

4. Nosh

 

Bagels zijn de nieuwe burgers en Nosh heeft dat begrepen. Van een zoete versie met banaan en pindakaas tot en hartige bagel met gerookte zalm: het is maar waar je die ochtend een goestingske voor hebt. Op de uitgebreide ontbijtkaart vind je ook heerlijke dikke pancakes, eitjes en een typisch English breakfast. Mocht je je ontbijtpartner nog moeten overtuigen om dit adresje te kiezen, kunnen we je het Instagramaccount @nosh.be aanraden. Daar vind je heel wat foto’s met een erg hoog kwijlgehalte.

Waar? Naamsestraat 14

Meer info? www.nosh.be

5. Dewerf

 

Er mogen nog zo veel hippe ontbijtplekjes bijkomen in Leuven, een ancien als Dewerf verdient altijd een plekje in deze lijst. Want soms is simpel al speciaal genoeg. De eenvoudige ‘déjeuneekes’ – brood, smeersels, cornflakes en koffie in een thermos – in Dewerf zijn ondertussen legendarisch, net als die heerlijke Petit Beurre-taart trouwens. Dat laatste is het perfecte dessert na zo’n ontbijt, als je ’t ons vraagt. Ook nu het kouder wordt, kan je nog buiten op het Hogeschoolplein van een mooi begin van de dag genieten, dankzij de warmteblazers en de gekende, gekleurde seuzzekes. Een Leuvense legende die je niet mag overslaan dus.

Waar? Hogeschoolplein 5

Meer info? www.dewerf-leuven.be

6. Wasbar

Wasbar is een nieuwkomer in Leuven, maar het concept bewees zich al in Antwerpen en Gent. Je ontbijt er in een gezellige stemming en draait er ondertussen een wasje. Twee vliegen in één klap!

Waar? Tiensestraat 7

Meer info? www.wasbar.be

7. Bar Leuv

Nog een nieuweling is Bar Leuv, al is de uitbater allesbehalve een nieuw gezicht in het Leuvense leven. Igor Van Driessche baat al tien jaar danscafé ’t Archief uit, een populaire plek bij studenten. Bar Leuv gaat voor ‘all day brunch’, een concept waar wij ons alleen maar achter kunnen scharen. Je eet er zoet of hartig belegde wafels, yoghurt bowls, belegd brood, (pasta)slaatjes en soep onder een dak dat de term ‘urban jungle’ heel letterlijk neemt.

Waar? Parijsstraat 6

Meer info? Facebookpagina Bar Leuv

Meer hotspots: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '