Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 16 exotische eetadresjes in eigen land

HOTSPOTS: 16 exotische eetadresjes in eigen land

De wereld op je bord! 🍲

Maddi Bazzocco via Unsplash

Onze remedie om onze wanderlust af en toe wat te temperen? Gaan smikkelen bij een exotisch adresje. Want proeven van andere keukens neemt je (voor even dan toch) mee naar een ander stukje van onze planeet.

Mission Masala – Wel reserveren!

Het Antwerpse Mission Masala is hip & happening; zonder reservatie geraak je in dit kleurrijke pandje op de Troonplaats niet binnen. En dat is niet verwonderlijk, want het eten is er waanzinnig goed. Smul er van Indiase klassiekers zoals samosa’s, curry’s met kip en naanbrood en mango-lassidrankjes. Explosie van smaken? Check!

Dendermondestraat 68 in Antwerpen, www.missionmasala.be.

Sticks and Bowls – Kom maar op

View this post on Instagram

Wauw #pokebowl

A post shared by Charlotte (@charlottebruyninckx) on

In Leuven proef je van poké bowls – een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaï komt – terwijl je heen en weer swingt op een van hun schommels. Zo’n kom is rijkelijk gevuld met rauwe zalm, kip of tempeh, groenten en een topping. In Knokke is er nog tot 30 september een pop-up van Sticks and Bowls, die vind je bij Chez op Zeedijk 563.

Naamsestraat 45 in Leuven, www.sticksandbowls.be.

Día de los tacos – ¡Andale!

Wie van echte Mexicaanse taco’s houdt, moet naar Día de los Tacos op het Antwerpse Zuid. Start er met cocktails, quesadilla’s en gevulde jalapeños om daarna te proeven van the real thing: taco’s met gegrild varkens- of rundvlees, koriander en salsa verde. Ook het interieur is op-en-top Mexicaans: geïnspireerd door hét nationale feest Día de los Muertos.

Leopold de Waelstraat 7 in Antwerpen, www.diadelostacos.be.

Ramen – Soeper!

Werelds lunchen doen we in Gent bij Ramen, waar ze authentieke Japanse noedelsoepen serveren. Het is er piepklein (20 zitplaatsen rond de toog) en je kijkt er tussen het eten door naar de kok die in z’n heerlijk geurende gerechten roert. Opgelet: ze zijn alleen ’s middags open van maandag t.e.m. vrijdag.

Oudburg 51 in Gent, www.eetramen.be.

Bao Bang Bang – Made in Taiwan

Eigenaar Fabrice reisde de wereld rond voordat hij z’n streetfoodrestaurantje in het Brusselse Elsene opende. Bij Bao Bang Bang staat de bun, een gestoomde broodje uit Taiwan in de spotlights. Onze favoriet? Die met varkensvlees, koriander, gecrushte pinda’s en hoisinsaus. Voor de vegetariërs is er ook een lekkere variant met tofu.

Waterleidingsstraat 155 in Brussel, www.baobangbang.be.

Middle Eats – We want more

Liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken kunnen niet om Middle Eats heen. Hier ga je niet chic dineren, wel casual hangen en gerechtjes delen in een klein eettentje waar luide muziek door de boxen schalt. Op het menu? Hummus met flatbread, gefrituurde courgettebloemen, carpaccio van rode biet met zure room, kersensalade, gegrilde aubergines met tahin enzovoort. Geloof ons, elk hapje doet hunkeren naar het volgende. Ga dat proeven.

Boudewijnsstraat 25 in Antwerpen, www.middle-eats.com.

Mixta – Werelds

Ook bij Mixta doe je van bordjes delen. Het menu is er een dat iedereen bekoort: je vindt er lekkers van zowat overal ter wereld. Curries, patatas bravas en Ibéricokroketjes, babypizza met tonijn, taco’s, buns met pulled pork en labneh met plat brood.

Zuivelmarkt 10 in Hasselt, www.mixta.be.

A’Sur – Lekker lang tafelen

De Venezolaanse chef Moisés tovert finger-licking good gerechten uit z’n thuisland op tafel. En dat doet hij met zo veel mogelijk lokale ingrediënten. Je eet hier een menu, bereid je dus voor op een hele avond tafelen.

Volkstraat 32 in Antwerpen, www.asur-restaurant.be.

Taste of India – Alles uit de oven

View this post on Instagram

Het is weer Giveaway Thursday en vandaag willen wij jullie graag in de watten leggen met de heerlijke Indische keuken van @tasteofindiahasselt. Heb jij zin in kruidige Tandoori schotels die zacht gegaard worden in kleiovens? Of wil je jou graag laten verrassen door hun kip en lam specialiteit waarbij ze een mix van 26 geheime kruiden en specerijen gebruiken? 🌶 Volg onze pagina 🌶 Tag je vrienden 🌶 En maak kans op een cadeaubon t.w.v. €25! 🌶 Deel deze foto op je story voor een extra kans (vergeet ons niet te taggen) 🌶 Winnaar wordt bekend gemaakt op 30 december. Deelnemen kan via Instagram en Facebook ___________________________________ #indianfood #tasteofinda #ilovehasselt #tasteofindiahasselt #spicy #masala #fruitmarkt #goodfood #tandoori #curry #samosa #biryani #chickenbiryani #lambiryani #prawnbiryani #giveawaythursday #goodfoodgoodmood

A post shared by @ dinnergift on

Bij Taste of India in hartje Hasselt hebben ze een traditionele kleioven (de tandoor) waar ze hun gerechten in bereiden. Huisgemaakt naanbrood, bijvoorbeeld en gegrilde vis, kip of lam dat ze serveren met witte rijst. Er staan natuurlijk ook curry’s op het menu en heel wat vegetarische gerechten, want die komen vaak terug in de Indiase keuken. Hier kom je niet voor het hippe interieur, wel voor de authentieke smaken.

Fruitmarkt 26 in Hasselt, www.tasteofindia1.com.

BÚN – Smaken van de straat

Hoa Truong en Huibrecht Berends runnen BÚN, een ieniemienie restaurantje in de hippe Sint-Jorispoort, waar je de smaken van de straten van Vietnam op z’n best proeft. Het perfecte voorbeeld van east meets west, want het koppel maakt hun gerechten met zo veel mogelijk lokaal lekkers. In september openen ze een tweede, grotere zaak in de Volkstraat. Bij LITTLE BÚN Noodle Shop wandel je zo binnen voor rijstnoedelsoepen en warme noedelsalades, naar de nieuwe BÚN Bar & Restaurant ga je om langer te tafelen. Aftellen!

Sint-Jorispoort 22 in Antwerpen, www.bunantwerp.be.

King Kong – Reusachtig lekker

Bij King Kong smul je van de Peruviaanse keuken in een knap interieur vol planten. Wij gaan duizelen van hun ceviche: rauwe vis die gemarineerd wordt in limoensap met koriander en groenten.

Charleroisesteenweg 227 in Brussel, www.kingkong.me.

Waka Waka – Into Africa

In Gent word je sinds kort naar Afrika gekatapulteerd bij Waka Waka, waar niet alleen de gerechten maar ook het interieur zalig authentiek zijn. Verrassend lekker!

Sleepstraat 54 in Gent, www.facebook.com/pg/wakawaka.gent.

Knees to chin – Aan de rol

Het concept is simpel maar geniaal: Vietnamese lenterolletjes (met pekingeend, gerookte zalm of gemarineerde boerenkool, bijvoorbeeld) die je ter plekke opsmikkelt of mee naar huis neemt. Knees to chin is booming, ze hebben ondertussen al een paar restaurants in het Brusselse.

Verschillende locaties in Brussel, www.kneestochin.com.

Juan Luis – Más tapas, por favor

Een heerlijk altijd-goed-adres waar je geniet van het beste van Spanje: pimientos de padrón, ibéricoham, manchegokaas, gehaktballetjes in tomatensaus, gamba’s, croquetas, you name it, they have it. Ze serveren er ook echt goede Spaanse wijnen. Olé!

Walputstraat 25 in Hasselt, www.facebook.com/juanluistapas/.

Dam sum – Gevouwen perfectie

Voor de heerlijke gestoomde Chinese hapjes dimsums moet je al sinds 2015 naar Dam Sum. Je eet er met zicht op de open keuken, waar het ene perfect toegevouwen zakje na het andere in typische stoommandjes verdwijnt.

Drievuldigheidsvoorplein 11 in Brussel, www.damsum.com.

Lung Wah – Eetervaring

Naar Chinatown ga je voor de ervaring; dat je er vaak met handen en voeten moet bestellen en je er op een plastic stoel zit onder een tl-lamp, neem je er met veel plezier bij. Bestel bij Lung Wah de gelakte pekingeend of het gegrilde speenvarken die chef Chan en z’n vrouw Yee Wah waanzinnig lekker weten te bereiden.

Van Wesenbekestraat 38 in Antwerpen.

Meer lekkers:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.