Home Lifestyle Food HOTSPOT: pastawalhalla Gillia is de plek voor iedereen die gek is op...

HOTSPOT: pastawalhalla Gillia is de plek voor iedereen die gek is op de Italiaanse keuken

Honger!

‘Smiles & Pasta’, dat is de leuze van pastawalhalla Gillia, dat zopas zijn deuren opende op het hippe Antwerpse Zuid. Op het menu: pasta, pasta en nog eens pasta. Al kies je zelf welke soort, saus en topping je er graag bij hebt. Sounds like heaven (of moeten we ‘cielo’ zeggen?)!

Wil je je voor heel even in het warme Italië wanen? Dan moet je eens passeren bij het gloednieuwe Gillia. Eén jaar na een eerste vestiging in Dendermonde opende het pastarestaurant onlangs ook de deuren in de Geuzenstraat op het Antwerpse Zuid. Extra leuk: elk tafeltje werd genoemd naar een Italiaanse stad. Je kiest dus zelf of je die dag liefst naar Rome, Pisa of Napels reist. Of je komt gewoon wekelijks terug om een nieuwe stad te proberen.

Pasta, pasta en nog eens pasta

De pasta die je eet, kies je helemaal zelf. Net als de saus en de toppings. Voor vleesliefhebbers is ‘Al Ragu‘, een saus van tomaat, gehakt en pancetta, pure verwennerij. Cheese lovers kunnen hun hart ophalen aan de ‘Formaggio‘. Ook klassiekers als de ‘Pesto Genovese‘ en de ‘Pomodori‘ (ideaal voor veganisten) doen ons spontaan watertanden. Je eigen finishing touch geef je met de toppings. Ga bijvoorbeeld all the way met de heerlijke veggie- of meatballs, kies voor Culatello, de koning van de parmaham, of werk af met een flinke plak halloumi-kaas. Helemaal compleet maak je het met een rijkelijke portie parmezaan (die 30 maanden rijpte!) on top! Chef Martijn maakt bovendien alles helemaal zelf – van pasta tot topping – met kraakverse ingrediënten rechtstreeks uit La Bella Italia. Prijzen schommelen trouwens tussen 12 en 19 euro, afhankelijk van de grootte van je pasta en je hoeveelheid toppings.

Geen zin om op restaurant te gaan – bijna onmogelijk 😉 – of een romantisch Netflixavondje gepland? Dan kan je bij Gillia ook terecht voor verse sauzen en pasta om zelf thuis klaar te maken. En rits dan ook meteen een lekker wijntje mee, of de huisgemaakte Grappa, Amaretto, Sambucca of Gin. Cheers!

Gillia Smiles & Pasta – praktisch

Geuzenstraat 9, Antwerpen.
Open woensdag-zaterdag van 12u tot 14u15 en van 18u tot 22u.
Website

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: