Home Lifestyle Food HOTSPOT: Ancho is hét walhalla voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken

HOTSPOT: Ancho is hét walhalla voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken

Ancho Mexicaans

Eerlijk, de goede Mexicaanse restaurants in België zijn op één hand te tellen. Maar de gloednieuwe hotspot Ancho brengt daar binnenkort hopelijk snel verandering in. Na een eerste vestiging in Waterloo opende Ancho zopas zijn deuren in hartje Brussel. En binnenkort misschien wel in Antwerpen… Wij gingen proeven!

Zo’n twee jaar geleden opende jonkies Quentin en Victor de deuren van hun Mexicaans restaurant in Waterloo. Ancho bleek een waar succes en dus kwamen er al snel plannen voor een tweede kleurrijke adresje in hartje Brussel. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken kunnen sinds een kleine maand hun hart ophalen in de Jourdanstraat, een zijstraat van de Louizalaan.

‘We willen het imago van deze soms slecht bereide, vette, vaak als fastfood bestempelde keuken oppoetsen,’ klinkt het bij de jonge mannen. ‘Hoe? Met gezonde, huisbereide, Mexicaans getinte gerechten op basis van verse ingrediënten. Van supermarktsauzen en andere industriële producten bij ons geen sprake.’ En ook al lopen de mannen nog niet te hard van stapel, ze hopen ooit ook een pand in Antwerpen te veroveren. Fingers crossed!

Taco’s en cocktails

Op het menu: typische Mexicaanse gerechten als nacho’s (wij startten met de ‘Nachos Gourmand‘ – aanrader!) , taco’s, burrito’s en chili con carne vergezeld van een verfrissende cocktail, een (typisch Mexicaans) biertje of een verfrissende homemade iced tea. Vraag trouwens gewoon even aan de mannen welk biertje het best bij jouw taco past, they know! Nog een plekje vrij in je buik? Afsluiten doe je met het dessert van de dag of een shotje Tequila, uiteraard.

Hoewel we ten zeerste kunnen aanraden om een plekje in het sfeervolle interieur te reserveren (Mexicaanse muziek, cocktails à la minute en je wil na het proeven sowieso nog een extra taco), kunnen de Brusseleers de hele kaart ook via take-away bestellen. Je zal het je niet beklagen!

Ancho – praktisch

Jourdanstraat 14, Brussel.
Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.