Home Lifestyle Gent heeft vanaf nu het grootste regenboogzebrapad van Vlaanderen

Gent heeft vanaf nu het grootste regenboogzebrapad van Vlaanderen

regenboogzebrapad
© stad gent

Het is komende zondag de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Om dit letterlijk in de verf te zetten, gaf de stad Gent het zebrapad aan het Woodrow Wilsonplein een nieuw regenboogjasje.

Heel wat steden zoals Antwerpen en Brussel hadden al een regenboogzebrapad, en Gent kon dus natuurlijk niet achterblijven. De witte strepen aan het Woodrow Wilsonplein – ‘t Zuid – kregen daarom vandaag een nieuw laagje verf en daarbij koos de stad niet gewoon voor simpele witte verf. Omdat het deze zondag 17 mei de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie is, kregen de traditionele witte streepjes gezelschap van lijnen in alle kleuren van de regenboog.

16 meter breed

Deze locatie werd niet lukraak gekozen, want daar ligt niet toevallig al het grootste zebrapad van Gent: maar liefst 10,5 meter breed. De lege vakken tussen de traditionele strepen werden mooi ingevuld, waardoor het zebradpad nu 16 meter breed is. Als gevolg heeft de Oost-Vlaamse stad nu het grootste regenboogzebrapad van Vlaanderen. Het blijft trouwens een wettelijke oversteekplaats, want de kleuren lopen langs beide kanten uit.

Stad Gent wil daarmee duidelijk maken dat iedereen welkom is in negenduust. ‘Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen’, aldus Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte in Gent. ‘Waar kan dat beter dan op het grote, grijze Woodrow Wilsonplein, waar continu voetgangers en fietsers passeren?’

Lees ook: