Home Lifestyle ‘Game of Thrones’-producers maken nieuwe serie gebaseerd op boekenreeks ‘The Three-Body Problem’

‘Game of Thrones’-producers maken nieuwe serie gebaseerd op boekenreeks ‘The Three-Body Problem’

De adaptatie van de Chinese trilogie zal op Netflix verschijnen.

The Three-Body Movement
© getty

Nu de populaire serie ‘Game of Thrones’ na acht seizoenen officieel aan z’n einde is gekomen, smijten de producers zich nu op een nieuw project. D.B. Weiss en David Benioff gieten de Chinese trilogie ‘The Three-Body Problem’ in een nieuwe Netflixserie.

Dat D.B. Weiss en David Benioff meesters zijn in hun vak, bewezen de producers al met de topserie ‘Game of Thrones’. De reeks is gebaseerd op de geniale boeken van George R.R. Martin, en de producers lieten het verhaal op een prachtige manier tot leven komen op het kleine scherm. Het duo focust zich nu volop op hun volgende project. Het wordt opnieuw een serie die net zoals ‘GoT’ zijn oorsprong kent in een boekenreeks. Dit keer halen ze de mosterd bij de Chinese auteur Cixin Liu en zijn succesvolle trilogie ‘The Three-Body Problem’.

Buitenaardse wezens

De reeks bestaat uit drie boeken: ‘The Three-Body Problem’, ‘The Dark Forest’ en ‘Death’s End’ die een voor een in verschillende afleveringen zullen gegoten worden. Het verhaal gaat kort samengevat over het eerste contact tussen mensen en aliens. In het eerste boek stuurt een geheim militair project signalen de ruimte in om contact te maken met buitenaardse wezens. Maar dan blijkt dat de aliens van plan zijn om aarde binnen te vallen. Sommige mensen willen hen met open armen te verwelkomen, terwijl anderen deze invasie net willen bestrijden. De trilogie ging wereldwijd al miljoenen keren over de toonbank en verscheen in meer dan twintig talen.

De serie zal verschijnen op Netflix en David Benioff en Dan Weis zullen samenwerken met schrijver en ‘True Blood’-producer Alexander Woo. Auteur Cixin zal optreden als adviserende producent en is alvast enthousiast over de samenwerking. ‘Ik ben blij dat nieuwe en bestaande fans van over de hele wereld het verhaal kunnen ontdekken’, vertelde hij aan Entertainment.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.