Home Lifestyle ‘Game of Thrones’ en ‘Mrs. Maisel’ worden grote winnaars van de Emmy...

‘Game of Thrones’ en ‘Mrs. Maisel’ worden grote winnaars van de Emmy Awards

Ook 'Carpool Karaoke'-lolbroek James Corden viel meermaals in de prijzen.

© PhotoNews

Gisterenavond vond de 70ste editie van de Emmy Awards plaats in het Amerikaanse Los Angeles. Winnaars van de avond werden de populaire series ‘Game of Thrones’ en ‘The Marvelous Mrs. Maisel’.

De Emmy Awards zijn Amerikaanse prijzen die voor het eerst werden uitgereikt in 1949. Ze bekronen buitengewone prestaties in de televisie-industrie. In 1974 werden ze opgedeeld in twee categorieën: de Primetime Emmy Awards zijn voor in de avond uitgezonden programma’s en de Daytime Emmy Awards zijn voor programma’s die overdag uitgezonden worden.

‘Game of Thrones’ en ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ als grote winnaars

Gisterenavond werden de Primetime Emmy Awards van dit jaar uitgedeeld. De grote winnaars van de avond werden de Amerikaanse fantasy-televisieserie ‘Game of Thrones’ die in totaal negen Emmy’s ontving en de Amerikaanse komische dramaserie ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ die er acht mee naar huis nam. Television Academy benoemde deze series respectievelijk als beste dramaserie en beste comedy.

‘The Marvelous Mrs. Maisel’ sleepte ook de de trofeeën voor beste actrice (Rachel Brosnahan) en beste vrouwelijke bijrol in comedy (Alex Borstein) in de wacht. Verder ontving de serie nog vijf kleinere awards zoals die voor beste script en beste cast.

Ook ‘Game of Thrones’ viel meermaals in de prijzen. Acteur Peter Dinklage die de dwerg Tyrion Lannister in de serie vertolkt, won eerder op de avond de award voor beste mannelijke bijrol. Ook zeven kleinere Primetime Emmy Awards zoals die voor beste visuele effecten, beste stuntcoördinatie en beste scifikostuums ging naar de HBO-serie.

De strijd tussen streamingdiensten en reguliere tv-zenders werd gestreden en eindigde op een ex aequo. Zowel Netflix als het Amerikaanse kabelkanaal HBO haalden 23 Emmy’s binnen.

James Corden

Verder viel ook lolbroek James Corden in de prijzen. Hij won de prijs voor beste acteur in een korte comedy- of dramaserie. Verder won zijn concept ‘James Corden’s Next James Corden’ de Primetime Emmy Award voor beste korte comedy- of dramaserie. Ook zijn wereldbekende ‘Carpool Karaoke’-serie viel in de prijzen.

Lees ook: