Home Lifestyle ‘GoT’-fans, unite: HBO krijgt groen licht voor Game of Thrones Studio Tour...

‘GoT’-fans, unite: HBO krijgt groen licht voor Game of Thrones Studio Tour in Ierland

Je zal er op de sets je favoriete momenten uit de serie opnieuw kunnen beleven.

Game of Thrones Ierland
© HBO

De laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ staat voor altijd in ons geheugen gegrift. Het helse avontuur in de Seven Kingdoms liep vorig jaar na acht zenuwslopende seizoenen op z’n einde, maar de ‘Game of Thrones’-gekte is nog lang niet gaan liggen. Integendeel, er zit nog een spannende prequel aan te komen én binnenkort kunnen we in Noord-Ierland ook zelf de Jon Snow in ons naar boven halen.

Vorig jaar deden de geruchten de ronde dat er in samenwerking met HBO een Game of Thrones Studio Tour de deuren zou openen in Ierland. Dat nieuws wordt nu pas bevestigd, want de attractie kreeg eerder deze week groen licht. Diehardfans van de serie weten dat er een heleboel scènes werden opgenomen in Ierland, en het is daar waar ze tijdens de tour mee willen uitpakken. Die zal georganiseerd worden in de imposante Linen Mill Studios in Banbridge, de thuisbasis van enkele van de meest iconische sets van ‘Game of Thrones’. Onder andere het decor van het Winterfell Castle, Greyjoys’ Pyke, het kasteel van House Tully en de grot van de Three-Eyed Raven zullen er tentoongesteld worden.

King’s Landing en Braavos

HBO’s nieuwste toeristische attractie zal maar liefst 110.000 vierkante meter groot zijn en wordt zomaar eventjes de grootste ‘Game of Thrones’-attractie ter wereld. Ter vergelijking: de Warner Bros. Studio Tour London waar de populairste sets van de ‘Harry Potter’-films staan, is om en bij de 60.000 vierkante meter groot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de Linen Mill Studios is het de bedoeling dat fans hun favoriete momenten uit de serie opnieuw kunnen beleven én zelf een ander einde aan de reeks kunnen breien. Om nog meer in de stemming te komen, zullen ook de kostuums en originele rekwisieten tentoongesteld worden in de studio’s. Daarnaast zullen King’s Landing, Braavos, Dorne en Dragonfell herbouwd worden door de bouwploegen en artiesten die ook meewerkten aan het decor van de originele set.

In de nabije toekomst zal HBO ook andere Ierse filmlocaties openstellen voor publiek, waaronder de sets van Castle Black en King’s Landing in Belfast, en dat is een goede zaak voor Ierland. ‘”Game of Thrones” heeft Noord-Ierland omgetoverd tot een toonaangevende bestemming voor internationaal filmtoerisme. Daardoor komen ook onze adembenemende landschappen, kustlijnen en bergen meer in de spotlight te staan’, aldus John McGrillen, CEO van Tourism NI. Wanneer de studio’s precies zullen opengaan is nog niet geweten, maar HBO liet tijdens een interview met Lonely Planet wel al vallen dat we niet al te lang meer zullen moeten wachten.

Lees ook: