Home Lifestyle Zo geraak je van die fruitvliegjes in je keuken af

Zo geraak je van die fruitvliegjes in je keuken af

Daar zijn ze weer...

Zomer staat gelijk aan vervelende vliegende mormels, en daar horen helaas fruitvliegjes bij. Steken doe ze niet, maar het is wel erg wansmakelijk om een hele kudde beestjes te zien opvliegen telkens je je fruitmand nadert of wanneer je je vuilbak opent. Met enkele makkelijke trucjes jaag je ze weg uit je keuken.

1

Laat je fruit niet rotten

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het klinkt dan ook erg logisch, maar laat het ons toch maar herhalen: fermenterend fruit trekt heel veel vliegjes aan. Eet je fruit snel op of koop niet te veel in een keer, zodat je alleen verse stukken in je mand hebt liggen. Nectarines vinden fruitvliegjes het lekkerst, dus laat deze zeker niet liggen.

2

Hou je handdoeken proper

Misschien minder algemeen geweten: gebruikte, vochtige vodden en handdoeken trekken ook fruitvliegjes aan. Was deze dus geregeld.

3

Hou je keukenblad en wastafel proper

Het kleinste etensrestje kan een broedplaats voor fruitvliegjes worden. Zelfs een glas water! Laat dus nooit vaat staan en kuis je keukenblad en wastafel altijd heel goed af. Zeker zoete etens- of drankresten zullen je vliegende vijanden aantrekken.

4

Lap je muren

Een diervriendelijke manier om je van fruitvliegen te ontdoen, is door je muren te wassen met een mengsel van water en Dettol. Fruitvliegjes zouden het absoluut niet hebben voor de frisse geur van het goedje.

5

Koop een basilicumplant

De vreemde vliegjes houden blijkbaar ook niet van de heerlijke geur van basilicum. Een plantje in je keuken zou al voldoende zijn om de beestjes op afstand te houden.

6

Zet een val

Vliegt je keuken vol beestjes, dan kan je alleen nog maar een val zetten. Je hebt iets zoets nodig – een appelsien, siroop,…- en een schaaltje of potje dat je kan afdekken met een stukje folie. Door gaatjes in de folie te prikken zorg je ervoor dat de vliegen de weg naar binnen vinden, maar niet meer naar buiten. Een andere val die je kan zetten is een schaaltje met wat azijn, water en afwasmiddel. Daarin blijven de vliegen steken en verdrinken ze.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.