Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Het goede nieuws? Je hebt ze sowieso al in huis!

9 natuurlijke middeltjes tegen die vervelende muggenbeten

Hoorde jij de afgelopen nachten al vervelend gezoem in je slaapkamer? Geloof ons, je bent niet alleen. Onze vervelende vriendjes zijn terug van weggeweest en door de warme temperaturen van de voorbije weken zijn die vreselijk irritante muggen er extra vroeg bij dit jaar. Had jij dus nog geen tijd om naar de apotheek te hollen voor een tube insectenzalf? Probeer het dan eens met een van deze 9 natuurlijke middeltjes.

Het mag dan nog geen zomer zijn, maar omdat het zo warm is, zijn die vervelende muggen nu al van de partij. Ze organiseren dan ook met veel plezier een feestje in je slaapkamer wanneer je probeert te slapen. Gevolg? We hebben al een paar slapeloze nachten (not the good kind, als je begrijpt wat we bedoelen) achter de rug.

Je wilt muggenbeten natuurlijk liever vermijden, maar heb jij bij het opstaan toch al een paar jeukende muggenbeten gespot? Dan is de drang om te krabben waarschijnlijk héél groot en net daarom gingen wij op zoek naar enkele oplossingen waardoor dat jeukerige gevoel snel weer verdwijnt. En we hebben nog meer goed nieuws, want deze natuurlijke middeltjes heb je standaard al in huis.

IJsblokjes

De makkelijkste manier om het jeukende gevoel tegen te gaan, is door een ijsblokje op de beet te houden. Net doordat het ijsblokje zo koud is, zal je geen last meer hebben van de jeuk. Daarnaast helpt het om eventuele zwelling tegen te gaan.

Tip: leg het ijsblokje niet rechtstreeks op je muggenbeet, maar wikkel het eerst in een handdoek. Maakt het net een tikkeltje aangenamer!

Theezakjes

Heb je net een tas thee gedronken? Gooi het gebruikte zakje dan niet weg, maar duw het tegen je muggenbeet aan. De tannine in de thee werkt kalmerend waardoor het jeukerige gevoel snel zal verminderen.

Tea tree-olie

Tea tree olie is een natuurlijk product dat bekend staat om zijn ontsmettende werking. Het pakt dus niet alleen de zwelling aan, maar het gaat er ook nog eens voor zorgen dat je minder last hebt van jeuk. Naast tea tree olie kan ook lavendelolie of pepermuntolie helpen.

Appelciderazijn

Een paar druppeltjes appelciderazijn gaat de pH-waarde van je huid weer in balans brengen met minder jeuk als resultaat.

Honing

Breng een beetje honing aan op je muggenbeet voor een kalmerend gevoel. Daarnaast helpt honing ook om de zwelling tegen te gaan en eventuele infecties te voorkomen.

Havermout

Meng enkele lepels havermout met een beetje water en roer door elkaar. Breng het goedje vervolgens rechtstreeks op de muggenbeet aan. Havermout zit vol antioxidanten, waardoor je huid kalmeert en roodheid afneemt.

Ajuinen

Ajuinen brengen ons meestal aan het huilen, maar ze hebben wel enkele andere voordelen. Zo kunnen ze zorgen voor heel wat ontlading als het op muggenbeten aankomt. Het sap van een ajuin kan namelijk het irriterende gevoel verminderen. Het enige wat je moet doen, is een klein stukje ui rechtstreeks op de muggenbeet houden. Vergeet nadien wel niet om de zone in kwestie goed af te spoelen.

Aloë vera

Aloë vera wordt vaak geassocieerd met een pijnlijke zonnebrand, maar net omdat het voor een kalmerend effect zorgt, kan het ook effectief zijn als je last hebt van muggenbeten.

Tijm

Een laatste natuurlijk middeltje tegen die vervelende muggenbeten vinden we in ons kruidenkastje. Ook tijm kan namelijk helpen om eventuele irritaties te verminderen. Je kan een kleine hoeveelheid rechtstreeks aanbrengen op de beet en dit vervolgens tien minuutjes laten zitten. Nog een optie is om wat water aan de kook te brengen en hier enkele takjes tijm aan toe te voegen. Laat dit vervolgens goed afkoelen en dop met een washandje in het water. Leg het vochtige washandje nu enkele minuutjes op je muggenbeet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '