Home Lifestyle Body DIY: 5 natuurlijke middeltjes tegen die vervelende muggenbeten

DIY: 5 natuurlijke middeltjes tegen die vervelende muggenbeten

Gedaan met die jeuk!

We hebben ondertussen al een paar slapeloze nachten (not the good kind, als je begrijpt wat we bedoelen) achter de rug. Nét wanneer we in slaap vallen, begint er een vervelende mug te zoemen. Die acht uur nachtrust mag je dus vergeten en je krijgt er gratis en voor niets een paar jeukende muggenbeten bij. Gelukkig bestaan er daar een aantal makkelijke oplossingen voor, en je hoeft er zelfs niet voor naar de winkel. Handig!

De zomer is nog niet officieel begonnen, maar door de tropische temperaturen organiseren de muggen bij je thuis ’s nachts een feestje in je slaapkamer. Een mooie verzameling aan muggenbeten als je opstaat, is dus geen uitzondering. De drang om te krabben is dan ook groot – héél groot – maar wij hebben enkele oplossingen waardoor dat jeukerige gevoel meteen weer verdwijnt.

Het beste van allemaal: je hoeft er niet voor naar de apotheek, want deze middeltjes heb je sowieso al in huis.

Havermout

Meng enkele lepels havermout met een beetje water en roer door elkaar. Breng het goedje vervolgens rechtstreeks op de muggenbeet aan. Havermout zit vol antioxidanten, waardoor je huid kalmeert en roodheid afneemt.

IJsblokjes

De makkelijkste manier om het jeukende gevoel tegen te gaan, is door een ijsblokje op de beet te houden. Net doordat het ijsblokje zo koud is, zal je geen last meer hebben van de jeuk.

Yoghurt

Yoghurt bevat ingrediënten die je huid kalmeren en zit ook vol met proteïnen. Die bestrijden op hun beurt de roodheid.

Honing

Breng een beetje honing aan op je muggenbeet voor een instant kalmerend gevoel.

Aspirine

Hét hulpmiddeltje als je last hebt van hoofdpijn, heeft ook nog andere voordelen. Ook als je last hebt van een jeukende muggenbeet, kan het van pas komen. Alleen hoef je die aspirine nu niet in te nemen, maar moet je het goedje oplossen in water, waardoor een soort pasta ontstaat die je kan uitsmeren op je beten.

Meer body:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.