Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tips van experten.

AHA: zo houd je die vervelende wespen uit je tuin

Ze zijn met veel deze zomer: de wespen. De brandweer en andere gespecialiseerde firma’s hebben het in deze hitte enorm druk met het bestrijden van wespennesten. Maar jij kan zelf ook een handje toesteken om te voorkomen dat de wespen zich in jouw tuin nestelen.


Helaas kan je een wespennest in je tuin niet helemaal voorkomen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk op te treden als je ergens een soort ‘papieren bolletje‘ vindt in je tuin. ‘Vooral onder dakgoten, in garages, in kieren in de buitenmuur en in struiken bouwen wespen het vaakst een nest‘, vertelt Mylène De Smet van Rentokil aan HLN. Die plekjes moet je dus extra goed in de gaten houden.

Wespenvallen en restjes eten


Ook opruimen na het eten kan zeker helpen om te vermijden dat wespen jouw tuin overnemen. ‘Door ’s avonds goed op te ruimen en alle suikerbronnen weg te halen, zullen de wespen na een tijdje wegblijven’, tipt Wouter Dekoninck, insectenexpert bij het Instituut voor Natuurwetenschappen. Vermijd dus zeker dat er restjes eten achterblijven voor de vervelende beesten.

Toch lekker buiten eten zonder de hele tijd recht te springen als een wesp naar je oren vliegt? Koop een wespenval of maak er zelf eentje door een plastic fles in twee te snijden en de bovenkant omgekeerd op de fles (die gevuld is met een zoete drank) te zetten. Zo zullen de wespen snel naar binnen vliegen maar kunnen ze niet meer langs de smalle hals naar buiten. Ook geurtjes als kruidnagel, straffe koffie en azijn zouden de beesten afschrikken.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '