Home Lifestyle Food FRENCH FRIES DAY: 9 x bijzondere frituren om dit weekend uit te...

FRENCH FRIES DAY: 9 x bijzondere frituren om dit weekend uit te testen

Fries o'clock! 🍟

Frietjes: onze nationale trots en favoriete maaltijd op een luie vrijdagavond – om al dan niet een fondke te leggen. In elk dorp, hoe klein het ook mag zijn, staat wel een frietkot waar we op een cheatday maar al te graag de hele menukaart verorberen. Been there, done that. Daarom gingen we op zoek naar de meest unieke frituren van ‘t land.

Joepie, het is French Fries Day vandaag! Vanavond eens zin iets anders dan ‘een klein pakske met mayonaise en een frikandel met currysaus’ op het bord? Zet dan zeker deze negen bijzondere frituren op je lijstje!

1. Frituur Chips

Vegan Tuesday, ofwel vegan kroketten, miniloempia’s en falafelburges naar binnen zwieren op een doodgewone dinsdag. Het kan bij frituur Chips! Want dan toveren ze hun menukaart om tot een veganistisch fastfoodparadijs. Elke dinsdag kan je er dus zonder schuldgevoel een portie vegan stoofvlees met frietjes eten, en dat zien wij wel zitten!

Waar? Sint-Antoniusstraat 35 in Antwerpen

Meer info? www.chips.be

2. Patatak

Ook bij frituur Patatak kan je kiezen uit een ruim aanbod aan veganistische snacks. De frituur profileert zich als ‘een nieuw concept van frietkot’ en hoewel Brussel bruist van de frituren, steekt deze frituur er op het vlak van authenticiteit met kop en schouder bovenuit. Elke ochtend snijden ze er nog zelf hun frietjes, ze hebben maar liefst tien verschillende zelfgemaakte sauzen op het menu staan en hun toog bestaat voor 90 % uit producten die in België gemaakt worden. Tip: proef er zeker eens de zoeteaardappelfrietjes of gefermenteerde groenten.

Waar? Sint-Gillisvoorplein 31 in Sint-Gillis

Meer info? patatak.be

3. Le Tram de Boitsfort

Nog nooit zal je het openbaar vervoer zo leuk en gezellig hebben gevonden als in Le Tram de Boitsfort! De frietjes worden er gebakken in een tram en je kan ze er gewoon op de cozy zeteltjes opeten of plaatsnemen op hun terras. Pluspunten? Een groot aanbod aan hamburgers en overheerlijke zelfgemaakte sauzen.

Waar? André Payfa-Fosseprezplein in Watermaal-Bosvoorde

Meer info? letramdeboitsfort.be

View this post on Instagram

Work in progress ✌🏻️

A post shared by Bertrand Balasi (@letramdeboitsfort) on

4. De Frietketel

De echte Gentenaars kunnen geen ‘neen’ zeggen tegen een lekker pakje friet van De Frietketel. De lange wachtrijen zijn het bewijs dat de frituur letterlijk en figuurlijk goed in de smaak valt. De porties zijn er buitengewoon groot en het ruime aanbod aan zelfgemaakte producten maakt het kiezen des te moeilijker. Tip: proef zeker eens van hun zelfgemaakte tartaarsaus.

Waar? Papegaaistraat 89 in Gent

Meer info? Op hun Facebookpagina

View this post on Instagram

File aan jullie favoriete frituur

A post shared by De Frietketel (@defrietketel) on

5. Frituur ‘t Brochetje

De specialiteit van ‘t Brochetje is er eentje om uit te proberen: de ‘fromelet’ is een pakje friet met daarbovenop drie spiegeleitjes. De eigenaars van deze frituur staan intussen al meer dan twintig jaar achter hun toog, maar proberen met hun menukaart toch nog steeds het verschil te maken. Hun motto? ‘ ‘t Brochetje, meer dan friet alleen!’

Waar? Ingelmunstersestraat 21 in Emelgem

Meer info? frituurtbrochetje.be

Posted by Frituur 't Brochetje on Saturday, March 2, 2019

6. Frites Atelier

Ja, hoewel we zeer trots zij op onze Belgische frietjes, maken we ook maar al te graag plaats voor die van de Nederlandse kok Sergio Herman. We kunnen er gewoon niet omheen: zowel de frietjes als de salades en de snacks zijn er o-ver-heer-lijk! Toch nog een beetje nood aan wat Belgische trots? Bestel dan gewoon een echte pint van de tap bij je pakje friet.

Waar? Groentemarkt 20 in Gent, Korte Gasthuisstraat 31 in Antwerpen en Sint-Katelijnestraat 32 in Brussel

Meer infowww.fritesatelier.com

7. Frituur Loemek

Voor een ‘frituraal orgasme’ ben je volgens de uitbaters bij Frituur Loemek aan het juiste adres. Naast vettige hamburgers en satés serveren ze er ook verse maaltijden ‘uit de pot’, zoals vogelnestjes of konijn met bier. Traditie, dat is waar het bij deze frituur om draait. En eerlijk? Meer hebben we eigenlijk niet nodig om onze Belgische vrijdagavond compleet te maken.

Waar? Kapelleveld 1in Sint-Katharina-Lombeek

Meer info? www.frituurloemek.be

View this post on Instagram

Best Bicky In Town #bicky #burger #fritjesteken

A post shared by saxoholic (@saxoholic) on

8. De Frieterij

Biologisch, traditioneel en handgemaakt, dat is waar het bij de hippe Frieterij allemaal om draait. Toch is de frituur allesbehalve traditioneel: je kan hun frietkraam in bakfiets (!) op communie-, lente-, personeels- en zelfs trouwfeesten inhuren. Kortom: een frituur om te onthouden! Tip: proef zeker eens van hun huisgemaakte truffelmayonaise en de vele artisanale kroketten.

Waar? Nieuwstad 18 in Antwerpen, Boomgaardstraat 204 in Berchem en Generaal Eisenhowerlei 19 in Borgerhout

Meer info? www.frieterij.be

9. Frituur Zorro

Voor old school frietjes die bijna aan die van de bomma kunnen tippen, maak je best een pitstop bij Frituur Zorro. Plaatselijke boeren leveren er hun aardappelen en de uitbaters werken er enkel met natuurvlees. Alles, waaronder ook de menukaart, staat in het schattige pand in teken van Zorro. Onze aanrader? De Zorro Classic homemade hamburger!

Waar? Sint-Kwintensberg 34 in Gent

Meer info? zorro.gent

Nog steeds razende honger? Lees dan ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.