Home Lifestyle Food SANTÉ: 9 zomercocktails om vanavond te serveren bij de barbecue

SANTÉ: 9 zomercocktails om vanavond te serveren bij de barbecue

Ga jij voor een cocktail met tequila, rum of vermout? 🍸

© Libelle Lekker

We kunnen er niet omheen: het is héét. Afgelopen week vonden we alvast verkoeling in de vorm van fruitijsjes en een bezoekje aan het opblaasbaar aquapark in Terhills. Maar nu het weekend eraan komt, lusten wij wel graag een van deze 9 zomercocktails. Ideaal om te serveren bij de barbecue!

1 / 9
Komkommer basilicum Fizz
Rosemary grapefruit tequila bomb (rechts op de foto)
Veenbessenpunch met wodka en rozemarijn
Cocktail van vermout, pompelmoes en venkel
Cocktail van whisky, braambessen en basilicum
Cocktail met cava, passievrucht en munt
Pink Splash cocktail
Margarita met bloedsinaasappel en rozemarijn
Spicy jalapeño-margarita (links op de foto)
Komkommer basilicum Fizz
Komkommer basilicum Fizz

Wat heb je nodig?

– 1 komkommer

– 100 ml Contreau

– 100 ml spuitwater

– 8 blaadjes basilicum

– 40 ml limoensap

Hoe maak je het?

1. Spoel de komkommer. Snij ‘m overlangs doormidden en schep er 6 balletjes uit met een parisiennelepeltje. Leg ze 1 uur in de diepvriezer. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes.

2. Spoel de basilicumblaadjes, plet ze in een cocktailshaker. Voeg de komkommerblokjes toe en kneus ook deze lichtjes.

3. Voeg de Cointreau, het limoensap en enkele ijsblokjes toe en schud goed met de shaker.

4. Zeef de cocktail boven een glas met ijs en vul aan met spuitwater. Werk af met de komkommerballetjes en een blaadje basilicum.

Recept via Libelle Lekker.

Rosemary grapefruit tequila bomb (rechts op de foto)
Rosemary grapefruit tequila bomb (rechts op de foto)

Wat heb je nodig?

– 200 ml tequila

– 90 ml rozemarijnsiroop

– 180 ml roze pompelmoessap

– 60 ml limoensap

– 4 takjes rozemarijn

– 125 ml water

– 100 g suiker

– ijsblokjes

– 2 takjes rozemarijn

Hoe maak je het?

1. Meng 100 g suiker met 125 ml water en breng aan de kook tot de vloeistof stroperig wordt en begint te bubbelen. Kneus 2 takjes rozemarijn tussen de handen en doe ze bij de siroop. Zet het vuur zachter en laat tien minuten trekken. Laat afkoelen, verwijder de rozemarijn, zeef indien nodig.

2. Meng de tequila, het pompelmoessap, de rozemarijnsiroop, en het limoensap goed.

3. Schenk in mooie glazen, werk af met ijs en een takje rozemarijn.

Recept via Libelle Lekker.

Veenbessenpunch met wodka en rozemarijn
Veenbessenpunch met wodka en rozemarijn

Wat heb je nodig?

– 250 g veenbessen

– 10 takjes rozemarijn

– 360 ml wodka

– sap van 3 limoenen

– 125 g suiker

– 500 ml gemberbier

– crushed ice

Hoe maak je het?

1. Verwarm 250 ml water met de suiker, 4 takjes rozemarijn en de veenbessen. Kook tot de veenbessen uiteen vallen. Haal door een zeef en laat afkoelen.

2. Rijg enkele veenbessen aan 6 takjes rozemarijn.

3. Vul hoge glazen met crushed ice. Verdeel er het limoensap en de wodka over, vul de glazen voor de helft met het veenbessensap en top af met het gemberbier. Werk af met het veenbessen-rozemarijntakje en serveer meteen.

Recept via Libelle Lekker.

Cocktail van vermout, pompelmoes en venkel
Cocktail van vermout, pompelmoes en venkel

Wat heb je nodig?

– 60 ml witte vermout

– 20 ml versgeperst limoensap

– 80 ml versgeperst pompelmoessap

– 1 stukje venkel

– enkele plukjes venkelgroen

– crushed ice

Hoe maak je het?

1. Meng de vermout, het pompelmoessap en het limoensap in een cocktailshaker en schud goed.

2. Vul je glas met crushed ice en giet de cocktail erover uit.

3. Werk af met het schijfje venkel en het venkelgroen.

Recept via Libelle Lekker.

Cocktail van whisky, braambessen en basilicum
Cocktail van whisky, braambessen en basilicum

Wat heb je nodig?

– 50 ml whisky

– 3 blauwe bessen

– 6 braambessen

– 1 kl suikersiroop

– 1/2 limoen

– enkele blaadjes basilicum

– ijsblokjes

Hoe maak je het?

1. Plet enkele blaadjes basilicum en de helft van de braambessen in een shaker, zodat de oliën vrijkomen. Pers de halve limoen en giet het sap erbij. Voeg de suikersiroop de whisky toe.

2. Vul een whiskyglas met ijsblokjes en giet de cocktail erover.

3. Werk af met enkele blauwe bessen, het overschot van de braambessen en enkele blaadjes basilicum.

Recept via Libelle Lekker.

Cocktail met cava, passievrucht en munt
Cocktail met cava, passievrucht en munt

Wat heb je nodig?

– 1 glas cava

– 1/2 passievrucht

– 1 takje verse munt

– 1/2 kl suikersiroop

Hoe maak je het?

1. Lepel de pulp van de passievrucht in een glaasje. Giet er de suikersiroop over en vul aan met cava.

2. Werk af met een takje verse munt.

Recept via Libelle Lekker.

Pink Splash cocktail
Pink Splash cocktail

Wat heb je nodig?

– 100 ml tequila

– 400 ml prosecco

– 60 ml Cointreau

– 800 ml roze pompelmoessap

– 4 kl limoensap

– crushed ice

Hoe maak je het?

1. Vul 4 glazen met ijs. Meng de tequila met de cointreau, het pompelmoessap en het limoensap in een shaker en verdeel over de glazen. Vul aan met de prosecco.

Tip: Werk de glazen af met een fijn takje groen en zet vast met een miniwasknijper.

Recept via Libelle Lekker.

Margarita met bloedsinaasappel en rozemarijn
Margarita met bloedsinaasappel en rozemarijn

Wat heb je nodig?

– 25 ml witte rum

– 1 kl suikersiroop

– 1 takje verse rozemarijn

– sap van 1/4 citroen

– 80 ml versgeperst bloedsinaasappelsap

– crushed ice

Hoe maak je het?

1. Meng de rum met het citroensap, de suikersiroop en het bloedsinaasappelsap in een cocktailshaker.

2. Vul een glas met crushed ice en giet de cocktail erover. Werk af met een takje rozemarijn.

Recept via Libelle Lekker.

Spicy jalapeño-margarita (links op de foto)
Spicy jalapeño-margarita (links op de foto)

Wat heb je nodig?

– 120 ml tequila

– 80 ml limoensap

– 5 jalapeñopepers

– 80 ml Cointreau

– 4 kl agavesiroop

– 2 limoenen

– grof zout

– ijsblokjes

Hoe maak je het?

1. Doe de tequila, de Cointreau, het limoensap, de chilipeperringetjes en de agavesiroop in een cocktailshaker. Sluit de shaker en schud goed.

2. Vul een glas met ijs, giet er de cocktail over, werk af met een schijfje limoen en een jalapeñopepertje.

Recept via Libelle Lekker.

Nog meer leesvoer voor tijdens deze hittegolf: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.