Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Riep er iemand lasagnefeestje?

YUM: dit is het meest gepinde lasagnerecept op Pinterest

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Lijkt jouw verse lasagne al-tijd te mislukken? Pinterest to the rescue! Dit lasagnerecept werd al meer dan 200.000 keer gepind. De klassieke bechamelsaus vervangen door ricotta en andere cheesy ingrediënten? Klinkt goed! Uittesten maar.


 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 

  • 900 g gehakt (kies voor filet américain als je het geheel wat minder vettig wil)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • een eetlepel olijfolie
  • 800 ml tomatenpassata
  • 400 ml water
  • 350 g tomatenconcentraat
  • een koffielepeltje oregano
  • een koffielepeltje basilicum
  • 450 g geraspte mozzarella
  • 450 g ricotta
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • een doos pastavellen (ongeveer 450 g)
  • peper en zout naar smaak


 

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Fruit in een diepe, grote pan de ui samen met de geperste knoflookteentjes aan in de olijfolie.

 

3. Voeg het gehakt erbij en maak het los met een spatel. Bak het aan tot het mooi bruin is.

 

4. Voeg de kruiden en het tomatenconcentraat toe en laat een tweetal minuutjes meebakken.

 

5. Voeg het water en de tomatenpassata toe en laat alles nog een halfuurtje doorkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

 

6. Neem een ovenschaal van ongeveer 20 cm x 30 cm.

 

7. Verdeel een beetje van de saus over de bodem zodat de eerste pastavellen niet aan de ovenschaal blijven kleven.

 

8. Schik de eerste (rauwe) pastavellen dakpangewijs over de bodem.

 

9. Verdeel de helft van de ricotta over de eerste laag lasagnevellen.

 

10. Verdeel een laag van de tomatensaus over de ricotta, gevolgd door een laagje parmezaanse kaas en een derde van de geraspte mozzarella.

 

11. Schik er dan weer dakpangewijs een laag lasagnevellen over.

 

12. Herhaal stap 9 en 10.

 

13. Verdeel nog een laag tomatensaus over de lasagnevellen. Sluit af met nog een laag geraspte mozzarella.

 

14. Zet zo’n 45 minuten in de oven.

 

15. Zet je oven de laatste vijf minuten op grilstand. Blijf er wel goed bij zodat de bovenzijde van je belachelijk lekkere lasagne niet aanbrandt!

 

16. Smullen maar!

 

Meer lekkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '