Home Lifestyle Food YUM: dit is het meest gepinde lasagnerecept op Pinterest

YUM: dit is het meest gepinde lasagnerecept op Pinterest

Riep er iemand lasagnefeestje?

Lasagne
© Getty
Lijkt jouw verse lasagne al-tijd te mislukken? Pinterest to the rescue! Dit lasagnerecept werd al meer dan 200.000 keer gepind. De klassieke bechamelsaus vervangen door ricotta en andere cheesy ingrediënten? Klinkt goed! Uittesten maar.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 900 g gehakt (kies voor filet américain als je het geheel wat minder vettig wil)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • een eetlepel olijfolie
  • 800 ml tomatenpassata
  • 400 ml water
  • 350 g tomatenconcentraat
  • een koffielepeltje oregano
  • een koffielepeltje basilicum
  • 450 g geraspte mozzarella
  • 450 g ricotta
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • een doos pastavellen (ongeveer 450 g)
  • peper en zout naar smaak

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Fruit in een diepe, grote pan de ui samen met de geperste knoflookteentjes aan in de olijfolie.

3. Voeg het gehakt erbij en maak het los met een spatel. Bak het aan tot het mooi bruin is.

4. Voeg de kruiden en het tomatenconcentraat toe en laat een tweetal minuutjes meebakken.

5. Voeg het water en de tomatenpassata toe en laat alles nog een halfuurtje doorkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

6. Neem een ovenschaal van ongeveer 20 cm x 30 cm.

7. Verdeel een beetje van de saus over de bodem zodat de eerste pastavellen niet aan de ovenschaal blijven kleven.

8. Schik de eerste (rauwe) pastavellen dakpangewijs over de bodem.

9. Verdeel de helft van de ricotta over de eerste laag lasagnevellen.

10. Verdeel een laag van de tomatensaus over de ricotta, gevolgd door een laagje parmezaanse kaas en een derde van de geraspte mozzarella.

11. Schik er dan weer dakpangewijs een laag lasagnevellen over.

12. Herhaal stap 9 en 10.

13. Verdeel nog een laag tomatensaus over de lasagnevellen. Sluit af met nog een laag geraspte mozzarella.

14. Zet zo’n 45 minuten in de oven.

15. Zet je oven de laatste vijf minuten op grilstand. Blijf er wel goed bij zodat de bovenzijde van je belachelijk lekkere lasagne niet aanbrandt!

16. Smullen maar!

Meer lekkers:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.