Home Lifestyle Food OEI: verschillende vleesvervangers zijn niet zo gezond als we denken

OEI: verschillende vleesvervangers zijn niet zo gezond als we denken

Oh ow!

Belga Image
Gisteren zeiden we voor veertig dagen vaarwel tegen vlees en vis. Yep, hier op de Flairredactie doen we ook mee aan 'Dagen Zonder Vlees'. Maar volgens experts is vegetarisch eten niet per se gezonder… 

Tijdens 'Dagen Zonder Vlees' zeggen meer dan 100.000 Vlamingen 'nee' tegen vlees en vis. 's Avonds leggen ze dan een groenteburger in de pan of warmen ze een kant-en-klare vegetarische maaltijd op. Maar dat is eigenlijk niet zo gezond als we denken.

Ongezond 

Tegenwoordig zien we heel wat vegetarische vleesvervangers in de winkelrekken liggen. Maar dat is helaas niet het meest gezonde alternatief voor vlees. Deze producten zijn bereidingen die veel zout en verzadigde vetten bevatten.

Neem nu 100 gram kipfilet, dat bevat ongeveer 120 calorieën. Een vegetarische vervanger van 100 gram bevat daarentegen ongeveer 250 calorieën. Dat is gewoon het dubbele! Wie op de cijfers van de weegschaal let, moet zich hier toch bewust van zijn. 

Alternatief

Als je in tijdnood zit, grijp je natuurlijk snel naar een kant-en-klare (vegetarische) maaltijd. Dat is natuurlijk niet zo heel erg, want een echte bourgondiër doet dat ook al eens.

Maar wie toch gezond én vegetarisch wil eten, moet vooral op zoek gaan naar basisproducten zoals peulvruchten, bonen, quorn, linzen of quorn

Quinoa

Cadeautje

Wie graag een stukje biefstuk of een dikke worst op zijn bord ziet, vindt het vaak enorm moeilijk om een vegetarische recept te vinden. No worries! Flair to the rescue! Gedurende de 'Dagen Zonder Vlees'-periode posten wij elke dag een heerlijk receptje op onze site.

Gisteren toverden we een geroosterde zoete aardappel gevuld met quinoa en spinazie op tafel. Mmm, een echte aanrader!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.