Home Lifestyle Food GESPOT: avocado art is de nieuwste foodtrend op Instagram en wij zijn...

GESPOT: avocado art is de nieuwste foodtrend op Instagram en wij zijn helemaal #obsessed

@gakugakugakugakugaku1 / @avocadostonefaces via Instagram
Geen groente zo hip als de avocado. We eten 'm niet alleen op toast, maar maken er ook chocoladepudding van, drinken er koffie uit en in Amsterdam wijdden ze er zelfs een volledig restaurant aan. Niet zo verrassend dus dat er nu zoiets bestaat als… avocado art. 

Yep, dat lees je goed. Enkele creatievelingen toverden onze favoriete groente om tot kunst en het resultaat is op z'n zachtst gezegd verbluffend. 

Zo kerft een kunstenaar uit Japan de mooiste patronen in avocado's waar wij uren naar zouden kunnen kijken. Zijn kunstwerken kunnen op heel wat bijval rekenen op Instagram.

Ook de Italiaan Daniele Barresi specialiseert zich in de kunst van 'thai fruit carving'. Hij won er zelfs al verschillende awards mee. Zijn jongste 'object of affection'? De avocado, natuurlijk. 

Ene Jan Campbell vindt het dan weer zonde om de groente niet gewoon op te eten (we feel ya, Jan) en gebruikt daarom de pit van de avocado om zijn creativiteit op bot te vieren. Hij maakt zelfs juwelen van de uitgehouwen beeldjes die je kan kopen via Etsy

Lees ook:
Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.