Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @elkespelters / Getty

Onrijpe avocado? Wacht niet, maar maak er deze 5 gerechtjes mee

De redactie
Is je avocado nog niet rijp genoeg om op te eten? Wacht niet langer, en maak er nu deze vijf lekkere gerechtjes mee. Ze werken perfect met avocado’s die nog een tikje hard zijn.


 

Zo weet je of een avocado rijp is


Even in je avocado knijpen, kan al een indicatie geven of ie rijp is of niet. Maar je krijgt al snel boze blikken toegeworpen als je dat in de winkel doet. Verwijder daarom subtiel het stukje waar de steel zat. Zie je een groene kleur, dan is de avocado nog niet rijp genoeg. Zie je een donkerbruine kleur? Dan is de avocado overrijp. Is het geel, dan is je avocado perfect.

Geschaafde avocado


Gebruik een dunschiller en maak flinterdunne sliertjes van je avocado. Heel lekker op een toast, een pizza, in een salade of bij een eitje.

 

Avocadofrietjes


Crunchy aan de buitenkant en romig aan de binnenkant. Voor deze hemelse frietjes komt die onrijpe avocado goed van pas. Zo maak je ze: verwarm de oven op 210°C, snij de avocado in dikke plakken (2 à 3 cm), meng 60 gram bloem met een snuif zout in een schaal, kluts twee eitjes in een andere schaal, dop de avocadofrietjes eerst in de bloem (schud af), daarna in het ei en haal ze ten slotte door wat panko. Leg de avocadofrietjes op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

 

In de wok


Avocado is ook lekker in een warm gerecht. Snij je onrijpe avocado in blokjes en roer ‘m door je wokgerecht. Lekker bij nasi goreng of in een leftover gerecht met allerlei groenten, mango en restjes kip.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Avocado-ei


Het perfecte zondagochtendontbijt: een gebakken avocado met ei. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de avocado en verwijder de pit. Breek een eitje op de plek waar de pit zat en leg de avocado voorzichtig op het ovenrooster. Bak 10 minuutjes, tot het ei is gestold. Kruid goed met peper en zout. Lekker met knapperige blokjes spek en een snuifje cayennepeper.

Tip: om een avocado te laten balanceren op een bord, kan je ’m op een laagje zout leggen, zodat hij stabiel ligt.

https://www.instagram.com/p/Bznv9BAnnOH/

Avocado pancakes


Een perfect ontbijt, deze avocado pancakes. Zo maak je ze: doe 1 avocado, 200 g (soja)melk, 2 eieren, een snuifje zout en het sap van 1 limoen in de blender en mix fijn, voeg 1 tl (wijnsteen)bakpoeder en 100 g volkoren speltmeel toe en roer goed, bak kleine pancakes goudbruin in een pan met wat kokosolie. Lekker met een lik esdoornsiroop!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '