Home Lifestyle Food AHA: daarom moet je je avocado altijd eerst wassen voor je ‘m...

AHA: daarom moet je je avocado altijd eerst wassen voor je ‘m eet

avocado
© Pixabay

Vandaag de dag kunnen we geen salade of toast – al dan niet met ei – eten zonder avocado. Maar voor je de heerlijke vrucht pelt en ontpit, is er één cruciale stap die je níét mag overslaan, en dat is… hem wassen.

Yep, dat lees je goed. Volgens een recent rapport van Food and Drug Administration (FDA), het agentschap van de Amerikaanse overheid dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert, is de schil van een avocado een broeihaard van bacteriën.

Dat is eigenlijk heel logisch. Denk maar aan hoe jij een avocado uitkiest op de groenteafdeling (‘Is die wel rijp? Even voelen’), en honderden andere klanten met jou.

Eerst schrobben, dan smullen

Hoewel je de schil niet opeet, kunnen de bacteriën zich toch een weg banen naar het vruchtvlees. Dat doen ze vaak door een kleine deuk of snede in de vrucht, die al makkelijk kunnen ontstaan tijdens het transport ervan.

De heerlijke vrucht niet wassen, kan leiden tot een voedselinfectie.

Volgens het rapport van FDA werd er tussen 2014 en 2016 op zo’n 17 % van de onderzochte avocadoschillen listeria gevonden. Dat is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken.

Sla dus toch nog even aan het schrobben voor je begint te smullen. Niemand wil graag vieze beestjes in z’n guacamole. ?

Nog meer food: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.