Home Lifestyle Film SHARK WEEK: 9 haaienfilms om dit weekend je tanden in te zetten

SHARK WEEK: 9 haaienfilms om dit weekend je tanden in te zetten

Ook voor de angsthazen onder ons zit er een film tussen!

© Getty

In de Verenigde Staten draait deze week alles om Shark Week, en wij willen natuurlijk niet onderdoen. Daarom hebben we 9 haaienfilms op een rijtje gezet waar jij dit weekend naar kan kijken. Zet die zak chips maar al klaar!

Ben jij een grote fan van haaienfilms en de bijhorende spanning? Verzamel dan je favoriete snack, plof maar eens goed neer in de zetel en geniet samen met je partner, huis- of bubbelgenoot van een spannende film. Keuze genoeg!

1 / 9
The Shallows
Jaws
47 Meters Down
Open Water
The Meg
47 Meters Down: Uncaged
Open Water 3: Cage Dive
The Reef
Shark Tale
The Shallows
The Shallows

Nancy Adams (Blake Lively) gaat in haar eentje op vakantie en duikt meteen het water in om te surfen. Plots duikt er een grote witte haai op en moet Nancy vluchten naar een rots die op ongeveer 200 meter van het strand ligt. Haar missie? Veilig en wel weer aan land raken, maar dat is moeilijker gezegd dan gedaan, want de haai die haar aanviel, is nog altijd in de buurt.

Jaws
Jaws

Wanneer een jonge vrouw sterft nadat een haai haar aanviel, wil een politieagent de stranden sluiten, maar daar is niet iedereen mee akkoord. Agent Martin Brody besluit om het dier zelf te gaan zoeken en krijgt daarbij het gezelschap van twee andere mannen. Een klassieker!

47 Meters Down
47 Meters Down

Zusjes Kate en Lisa vertrekken samen op vakantie naar Mexico en besluiten te gaan duiken in een gebied waar veel haaien zijn. De meisjes zitten in eerste instantie veilig in een kooi, maar wanneer die losraakt van hun boot, zinken ze naar de bodem van de oceaan. En dat met een beperkte hoeveelheid zuurstof

Open Water
Open Water

Daniel en Susan gaan samen met een groep mensen duiken, maar gaan net iets dieper het water in dan hun collega’s. Wanneer ze weer boven water komen, zien ze dat de boot weer richting het platteland vertrokken is. Al snel krijgt het koppel het gezelschap van enkele haaien

The Meg
The Meg

In de film ‘The Meg’ wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. Vervolgens wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor gerekruteerd. Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon.

47 Meters Down: Uncaged
47 Meters Down: Uncaged

Tijdens een duik naar een verzonken stad komen vier vriendinnen tot de ontdekking dat de ruïnes een dodelijk jachtgebied zijn van witte haaien. Terwijl hun zuurstofvoorraad langzaam afneemt, moeten de vrouwen door een onderwaterlabyrint van claustrofobische grotten en tunnels op zoek naar een weg uit deze bloederige hel.

Open Water 3: Cage Dive
Open Water 3: Cage Dive

Een groepje van drie Amerikaanse vrienden trekt naar Australië om er te gaan kooiduiken tussen de (witte) haaien. Alleen gaat hun boot overkop door een gigantische golf en het duurt dan ook niet lang voor ze bezoek krijgen van enkele ongewenste gasten.

The Reef
The Reef

Een zeiltochtje onder vrienden blijkt een regelrechte ramp te zijn. Plots kapseist hun boot en begint deze te zinken. En dat is nog lang niet alles, want de kameraden besluiten om richting het strand te zwemmen, maar dan zien ze in de verte plots de rugvin van een witte haai opduiken.

Shark Tale
Shark Tale

Krijg je al nachtmerries door enkel en alleen naar bovenstaande trailers te kijken? Maak je geen zorgen, want ook voor jou hebben we een gepaste film gevonden. In de animatiefilm ‘Shark Tale‘ kan je de avonturen van Oscar volgen zonder dat het angstzweet je uitbreekt.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.