Home Lifestyle HEBBEN: je kan binnenkort de ‘F.C. De Kampioenen’-versie van Monopoly spelen

HEBBEN: je kan binnenkort de ‘F.C. De Kampioenen’-versie van Monopoly spelen

En jíj mag de invulling kiezen van een van de vakjes!

Monopoly F.C. De Kampioenen
© Eén

Het populaire gezelschapsspel Monopoly heeft al verschillende versies. Zo bestaat er een editie van ‘Friends’, ‘Game of Thrones’ en zelfs eentje voor cat ladies. De laatste nieuwe aanwinst is er eentje speciaal voor alle ‘F.C. De Kampioenen’-fans.

Het traditionele Monopoly-bord kreeg al een heleboel make-overs. Wie het klassieke spelletje een beetje beu is, kan altijd een speciale versie spelen. Denk maar aan de ‘Stranger Things’-editie, de versie voor valspelers of een dat volledig draait rond pizza. Er komt nu een nieuw exemplaar op de markt en daar zullen alle ‘F.C. De Kampioenen’-fans superblij mee zijn. Het spel staat namelijk volledig in het teken van Vlaanderens tofste voetbalploeg.

Eerbetoon

Het concept van het spel blijft volledig hetzelfde, maar alles wordt overgoten met een ‘F.C. De Kampioenen’-sausje. Zo is er geen bank, maar wel een clubkas. Je kan onder meer het duivenkot van Fernand, het voetbalveld, de krantenwinkel van Carmen of het café van Pascalleke kopen. Als je met Nero een hondenshow wint, trakteer je alle andere spelers. Schop je weeral een ruit aan diggelen, dan moet je een boete betalen.

Op het spelbord staan ook twee vakjes die ingevuld worden door twee zaken die maar al te vaak in de reeks worden genuttigd. Een vakje daarvan werd voorbehouden voor de dagschotel van Xavier, als eerbetoon aan de onlangs overleden acteur Johny Voners. Wat het andere vakje wordt, mag jíj kiezen! Fans mogen namelijk op de website stemmen of het de Boma-worst, het botje van Nero, de choco van Marcske, de orangeade van Maurice, de porto van Carmen, de pralines van Pascale, de thee van Doortje of het vieuxke van Fernand wordt.

Het spel zal pas in november te koop zijn, maar je kan het nu al vooruit bestellen op de website van Eén.

Lees ook: