Home Lifestyle Marijn Devalck bevestigt einde van ‘F.C. De Kampioenen’: ‘Het is zeer mooi...

Marijn Devalck bevestigt einde van ‘F.C. De Kampioenen’: ‘Het is zeer mooi geweest’

An Swartenbroekx vertelt in Dag Allemaal dat de acteurs lang vergaderden over de toekomst van de reeks en dat ze tot een consensus kwamen.

An ‘Bieke’ Swartenbroekx (51) zegt in Dag Allemaal dat alle ‘F.C. De Kampioenen’-acteurs hebben samengezeten om te praten over de toekomst. Na lang vergaderen kwamen ze tot een besluit. Er komen geen nieuwe afleveringen van de reeks, bevestigt Marijn ‘Boma’ Devalck.

An Swartenbroekx gaf voor de kerstspecial van ‘F.C. De Kampioenen’ al aan dat ze wil stoppen op een hoogtepunt. Nu dus, met het eerbetoon aan Johny Voners dat een massa kijkers lokte op kerstdag vorig jaar als mooi eindpunt. Maar niet iedereen is het daar mee eens, vertelt Swartenbroekx in Dag Allemaal. ‘We zijn intussen met de hele ploeg acteurs samengekomen’, zegt de actrice/scenariste. ‘Uiteraard waren niet alle meningen hetzelfde. We hebben lang vergaderd, zijn tot ‘n consensus gekomen en hebben die aan de VRT meegedeeld. Daarover zal binnenkort gecommuniceerd worden.’ Swartenbroekx begon in 2019 te schrijven aan een nieuw seizoen van ‘F.C. De Kampioenen’, maar die afleveringen gooide ze in de vuilbak toen Voners overleed.

Update: Marijn Devalck verklapte vanmorgen dan toch al wat de beslissing is. ‘We hebben de kerstspecial geëvalueerd en we zijn als cast,  in samenspraak ook met de VRT, tot het besluit gekomen dat we ermee gaan stoppen’, klinkt het. ‘Het is zeer mooi geweest, we hebben voor een wereldrecord gezorgd.’

© VRT

Na 30 jaar, 21 seizoenen, 274 afleveringen, 1 kerstspecial die het best bekeken programma van coronajaar 2020 werd, vier films en ontelbaar veel misverstanden komt er een einde aan Vlaanderens populairste comedyreeks. Fans hoeven echter niet te vrezen: het einde van ‘F.C. De Kampioenen’ zal vermoedelijk niet het einde van de talloze herhalingen van de reeks betekenen.

Lees ook: