Home Deco 9 originele verpakkingen voor als je het deze kerst zonder inpakpapier wil...

9 originele verpakkingen voor als je het deze kerst zonder inpakpapier wil doen

Doe jij dit jaar ook aan ecologisch inpakken?

Cadeautjes
© Lore Schodts via Unsplash

Een schaar, een beetje fantasie en wat geduld: meer heb je niet nodig om zelf creatief aan de slag te gaan met de verpakkingen voor de cadeautjes onder je kerstboom. Wij delen met plezier onze 9 favorieten.

Naast je steentje bijdragen voor het milieu – want ja, dat inpakpapier belandt toch stante pede in de vuilbak – geniet je gegarandeerd ook van het gevoel van trots en tevredenheid om zelf creatief aan de slag te gaan bij het inpakken van je cadeautjes. Wedden dat ook jouw Secret Santa-lotje onder de indruk zal zijn?

Blikken doosjes

Vraag eens rond bij familie of vrienden of zij op zolder of in de kelder geen oude metalen dozen meer hebben liggen die perfect dienstdoen als inpakmateriaal. Of snuister eens rond op rommelmarkten of in de kringloopwinkel op zoek naar dat blikken doosje dat al een cadeautje op zich is.

De Furoshiki-methode

De Furoshiki-methode is de crème de la crème van het inpakken zonder afval en bestaat uit het gebruik van stofresten om cadeautjes mee te verpakken.

Stof

De Furoshiki-methode met zijn mooie strikjes is fantastisch mooi, maar met stofresten kan je nog veel andere leuke verpakkingen creëren. Zoals deze hieronder bijvoorbeeld.

Bokalen

We bewaarde ze al om zero waste-boodschappen te gaan doen, en dit jaar gebruiken we ze ook onder de kerstboom. Gevuld met homemade granola of lekkere koekjes? Persoonlijker wordt het niet.

Kartonnen dozen

Fan van online shopping? Dan krijg je waarschijnlijk geregeld kartonnen dozen toegestuurd. Hou ze bij, pimp ze en gebruik ze om deze kerst je cadeautjes mee in te pakken. Verf ze bijvoorbeeld zwart om opzichtelijke logo’s te verstoppen en voor een extra luxueus resultaat.

Kraftpapier

Nog een geweldige klassieker onder de ecoverpakking: kraftpapier!

Krantenpapier

Leuk strikje erom heen en je bent ready to go.

Blaadjes uit oude boeken

Je weet niet wat te doen met al die oude boeken die in je huis rondslingeren? Wel, bij deze: gebruik ze om dit jaar je cadeautjes in te pakken.

Jute

Als je thuis jute hebt, is het het uitgelezen moment om die boven te halen.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.