Home Lifestyle Dit personage verlaat na 20 jaar ‘Familie’

Dit personage verlaat na 20 jaar ‘Familie’

'Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet.'

Instagram @vtmfamilie

De populaire VTM-serie ‘Familie’ neemt vanavond opnieuw afscheid van een vertrouwd gezicht. Trudy, de rol die Silvia Claes 20 jaar lang speelde, vertrekt voorgoed naar het buitenland.

Bij veel series is het vaak een komen en gaan. Toch zijn er zo een aantal personages die decennialang een vertrouwd gezicht blijven in je favoriete soap. Trudy was er zo eentje in de VTM-reeks ‘Familie’. Silvia Claes (42) vertolkte de rol maar liefst 20 jaar, maar daar komt vanavond helaas een einde aan. Tot grote spijt van vele kijkers, en ook van Silvia zelf. ‘Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet’, aldus de actrice in Het Laatste Nieuws.

Relativeren

Trudy vertrekt voorgoed naar het buitenland. Haar man Bart, gespeeld door Chris Van Tongelen, werkt en woont al enige tijd in Dubai, en ze trekt hem achterna. Haar exit komt niet als een grote verrassing voor de trouwe fans en haarzelf. ‘De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het wel aankomen’, zegt Silvia in Het Laatste Nieuws. ‘Maar ik hoopte dat ze Trudy nog een boost zouden geven, want ze blijft een leuk personage waar je veel kanten mee op kan.’

Afscheid nemen is nooit leuk, maar Silvia houdt zich sterk. ‘De kans is heel klein dat je een bepaalde rol je hele leven lang kan spelen’, weet Silvia. ‘Ik kan dit goed relativeren, er zijn dus geen traantjes gevloeid.’ De deur blijft trouwens op een kiertje staan. ‘Het is niet uitgesloten dat Trudy nog eens terugkomt’, zegt Silvia in Het Laatste Nieuws.

Silvia zit momenteel in loopbaanbegeleiding. ‘Naast acteren heb ik nog veel andere interesses’, vertelt de actrice. ‘Ik ben aan het uitzoeken wat ik wil en kan doen.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.