https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Televisie David Cantens speelt de charmante Jonas in ‘Familie’: ‘Die kus… Voor herhaling...

David Cantens speelt de charmante Jonas in ‘Familie’: ‘Die kus… Voor herhaling vatbaar’

De looks van de acteur vallen blijkbaar bij heel wat vrouwelijke kijkers in de smaak!

VTM

Benny Coppens heeft sinds kort het perfecte toogmaatje gevonden in ‘Familie’. Niemand minder dan Jonas, ofte David Cantens (37), wist het in de televisieserie van crimineel tot trouwe vriend te schoppen. En hoewel hij aanvankelijk dus een schurkachtig type was, is Jonas dat in feite helemaal niet. Dat vertelt David in TV Familie.

Tot voor kort spendeerde Benny Coppens in ‘Familie’ zijn avonden vaak alleen achter de toog bij de ‘Jan en Alleman’. Tot er naast hem op de barkruk een nieuw gezicht plaatsnam: Jonas, ofte David Cantens. Wat begon met wat mopjes uitwisselen, evolueerde al snel tot dagdagelijkse pintjes drinken en tot slot een hechte vriendschap. Toch gaat die vriendschap tussen Jonas en Benny Coppens verder dan jouw televisiescherm. ‘Ik ken Roel al jaren. Hij is niet alleen in ‘Familie’ maar ook daarbuiten een vriend’, vertelt David in TV Familie.

Dat Roel al een rol in de serie had, maakte de keuze voor een gastrol dan ook heel wat makkelijker. ‘Ik vernam dat Roel Vanderstukken (Benny) mijn medespeler zou zijn en dat gaf de doorslag om “ja” te zeggen. Ook het verhaal van Jonas sprak me erg aan. Een kerel die uit de gevangenis komt en zich reïntegreert in de maatschappij… Een interessante verhaallijn, vind ik’, aldus David.

Hotel mama

Dat Jonas in de televisieserie als zwarte schaap wordt afgeschilderd, valt niet te betwisten. De broer van Robyn wordt aanvankelijk dan ook met wantrouwen bekeken, omdat hij een tijdje in de gevangenis zat. Maar in tegenstelling tot Jonas, die opnieuw bij zijn moeder Jenny introk na die gevangenisstraf, woonde Jonas al op jonge leeftijd alleen. ‘Op m’n zeventiende verliet ik het ouderlijke nest. Ik ging op kot in Gent’, vertelt Jonas in TV Familie. ‘Uiteraard kom ik nog altijd regelmatig bij m’n ouders over de vloer en ik zie hen doodgraag. Maar effectief opnieuw bij hen intrekken? Euh, nee..’

De beruchte kus

Naast zijn acteerprestaties en eindeloos veel mopjes, vallen ook Davids looks blijkbaar in de smaak bij heel wat vrouwelijke kijkers. Of die passionele kus met Amélie (Erika Van Tielen) daarvoor iets tussenzit, schatten wij erg hoog in! ‘Ik geef les aan het conservatorium, en ik zeg studenten dat je een filmkus zo écht mogelijk moet doen. En dat heb je dus ook zo met Erika gedaan. Voor herhaling vatbaar? Daar heb ik niks op tegen. Da’s één van de voordelen van de job’, aldus David in TV Familie.

Foto’s: VTM

Lees ook: