Home Lifestyle Disneyland Parijs opent in juli de deuren, maar met maatregelen

Disneyland Parijs opent in juli de deuren, maar met maatregelen

Gasten vanaf 11 jaar zullen een mondmasker moeten dragen in het park.

disneyland
© Soyoung Han via Unsplash

Disneyland Parijs maakt bekend dat het vanaf 15 juli zijn deuren weer openzet voor enthousiaste bezoekers. Gasten vanaf 11 jaar zullen hun mooie Mickey-oren wel moeten combineren met een mondmasker en er wordt gevraagd te reserveren, aangezien het aantal toegelaten gasten beperkt is.

Heel wat pretparken in Frankrijk gingen deze maand al open, maar Disneyland Parijs stelde de heropening nog een beetje uit. Kwestie van goed voorbereid te zijn, want er zijn best wat maatregelen van kracht wanneer het magische land van Disney weer bezoekers binnenlaat. Zo geldt de afstandsregel binnen het park – de Fransen houden een meter afstand tegenover onze anderhalve – en moeten gasten vanaf 11 jaar altijd een mondmasker dragen. Niet zo aangenaam wanneer je de longen uit je lijf schreeuwt op de Space Mountain, maar een echte Disneyfan heeft het er voor over, toch? Tijdens het eten mag je je kapje uiteraard afzetten. Er zullen over het hele park 2000 desinfectie- en handwasstations te vinden zijn en de schoonmaakprocedures in het park worden aangescherpt.

Beperkt aantal bezoekers

Disneyland vraagt gasten om te reserveren, aangezien het aantal toegelaten bezoekers beperkt is. Als je al een ticket zonder datum of een jaarpas hebt, is het sterk aangeraden een dag te reserveren. Koop je een nieuw ticket of jaarpas, dan is reserveren verplicht. Als je in een hotel in het park verblijft en een arrangement inclusief tickets hebt, zit je reservering sowieso in je ticket.

Shows en knuffels

Wat met de shows en parades, de hoogtepunten van een bezoek aan Disneyland? Sommige shows en ervaringen zullen niet onmiddellijk bij heropening opstarten. Onder andere de Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations keren pas op een later tijdstip terug. ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ zal deze zomer nog terugkeren, met de nodige afstand tussen de gasten in het theater. De Disney-, Pixar-, Star Wars- en Marvelfiguren zullen zoals gewoonlijk rondwandelen in het park en je kan met hen op de foto. Knuffelen zal nog even niet mogelijk zijn.

Lees ook: