Home Lifestyle Film Disney werkt vermoedelijk aan live-actionremake van ‘The Snow Queen’

Disney werkt vermoedelijk aan live-actionremake van ‘The Snow Queen’

Zal het bekende sprookje van Hans Christian Andersen in een nieuw jasje gestoken worden?

the snow queen
© YouTube @WizartAnimation

Live-actionremakes van Disney zijn zoals chocolade: hoe meer, hoe beter! We waren dan ook dolenthousiast toen we hoorden dat er vermoedelijk een remake komt van de film en het bekende sprookje van Hans Christian Andersen ‘The Snow Queen’.

‘The Snow Queen’ of ‘De Sneeuwkoningin’ is een bekend sprookje van Hans Christian Andersen dat al dateert uit 1844. Het verhaal gaat over twee kinderen Gerda en Kay. Die laatste krijgt op een dag een stukje van een trollenspiegel in zijn oog waardoor zijn hart in een grote klomp ijs verandert. Hij raakt in de ban van de gemene Sneeuwkoningin, maar Gerda probeert hem koste wat het kost te redden uit haar klauwen. Het is zoals de meeste sprookjes een verhaal over goed en kwaad.

Cruella

In 2012 werd het sprookje al in een animatiefilm gegoten door Wizart Animation en zelfs ‘Frozen‘, de succesfilm van Disney, zou hierop gebaseerd zijn. Volgens de populaire website The DisInsider zou Disney nu nog een stapje verdergaan en er een live-actionremake van maken. Het project staat nog in de kinderschoenen, dus veel is er nog niet over geweten. Maar Kristin Burr, die ook verantwoordelijk is voor ‘Cruella‘ die in 2021 uitkomt, zou er sowieso aan meewerken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Disney heeft nog niet officieel bevestigd of de remake er wel degelijk komt. Wij hopen alleszins van wel, want de vorige films in dat genre – denk maar aan ‘The Lion King’, ‘Dumbo’ en ‘Aladdin’-  waren een schot in de roos.

Lees ook: