Home Lifestyle Film Disney wil Jude Law als Kapitein Haak in live-actionremake van ‘Peter Pan’

Disney wil Jude Law als Kapitein Haak in live-actionremake van ‘Peter Pan’

De film zou ook in de bioscoop spelen in plaats van op de streamingdienst Disney+.

peter pan
© walt disney & getty

Een nieuwe live-actionremake van een Disneyklassieker, daar zeggen wij geen neen tegen. En zeker niet als Jude Law erin meespeelt! Disney zou de acteur gevraagd hebben om in de huid te kruipen van Kapitein Haak in de populaire film ‘Peter Pan’.

‘Aladdin’, ‘Dumbo’, ‘The Lion King’… Het zijn maar enkele voorbeelden van succesvolle live-actionremakes van Disneyfilms. Binnenkort mag de filmdistributeur er ongetwijfeld nog eentje aan dat rijtje toevoegen, want Walt Disney gaat ook de klassieker ‘Peter Pan’ onder handen nemen. David Lowery zou de film regisseren en ook de namen van de hoofdrolspelers raakten eerder al bekend. Zo kruipt Alexander Moloney in de huid van Peter Pan en Ever Anderson vertolkt de rol van Wendy.

Gemene piraat

Door de coronacrisis werd de productie van de film even op pauze gezet, zoals zoveel projecten, maar nu vliegen ze er duidelijk weer in, want er werd nu een nieuwe naam genoemd. Disney zou volgens verschillende bronnen Jude Law namelijk gevraagd hebben om Kapitein Haak te spelen in ‘Peter Pan & Wendy’. Dat is zoals de meesten onder jullie wel zullen weten de slechterik van dienst: een gemene piraat. Hij heeft als linkerhand een haak en zijn gezworen vijanden zijn Peter en de krokodil die zijn hand oppeuzelde.

Het is niet de eerste keer dat het bekende verhaal van J.M. Barrie in een film wordt gegoten. Zo deed Steven Spielberg in 1991 een poging met ‘Hook’ waarin wijlen Robin Williams schitterde. Deze live-actionremake van Disney zou bedoeld zijn om in de bioscoopzaal te spelen en niet om op hun eigen streamingdienst Disney+ te verschijnen. Wij kijken er alvast al naar uit!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.