https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film Disney maakt nieuwe releasedatum voor de live-actionremake van ‘Mulan’ bekend

Disney maakt nieuwe releasedatum voor de live-actionremake van ‘Mulan’ bekend

Fans van de film zullen nog heel eventjes geduld moeten hebben.

Mulan
© Disney

Normaal gezien was de live-actionremake van ‘Mulan’ vanaf eind maart in de bioscoopzalen te zien, maar omwille van het coronavirus werd de release van de film uitgesteld. Disneyfans moeten dus wat langer wachten voor ze de remake kunnen bekijken, maar nu werd er toch een nieuwe releasedatum bekendgemaakt. Fingers crossed dat deze wel doorgaat!

Het zijn onzekere tijden voor ons allemaal, maar ook de filmindustrie krijgt het hard te verduren. Heel wat geplande opnames gaan niet door en daarnaast werden de releasedatums van meerdere films verschoven naar de toekomst. De live-actionremake van ‘Mulan’ is er daar eentje van. Normaal gezien ging deze film eind maart in de bioscoop verschijnen, maar voor Disney zat er niets anders op dan de release uit te stellen naar een latere datum. Voor fans was het dus eventjes afwachten, maar ondertussen werd er een nieuwe dag bekendgemaakt. Zo komt de remake – als alles goed gaat – uit op 24 juli. Nog heel eventjes geduld, dus!

Nieuwe datum

Het nieuws werd niet veel later ook bevestigd door Niki Caro, de regisseur van de film. Hij bevestigde de releasedatum via een post op zijn Instagramaccount. ‘Wanneer het weer veilig is om samen te komen en om met z’n allen in een bioscoopzaal te zitten, zullen we er zijn. Wij kunnen alvast niet wachten om het avontuur van Mulan met jullie te delen. Wereldwijd. Op het grote scherm’, aldus de regisseur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Mulan’ is niet de enige film die eventjes on hold gezet is. Ook ‘Jungle Cruise’ met Dwayne Johnson en Emily Blunt werd een weekje uitgesteld. Verder ligt ook de productie van de live-actionremake van ‘The Little Mermaid’ even stil. En ook voor ‘Marvel’-fans zal het een beetje langer wachten worden. Zo kregen onder meer ‘Black Widow’, ‘Eternals’ en ‘Thor: Love and Thunder’ een nieuwe releasedatum. Ach, zo hebben we allemaal wat om naar uit te kijken, toch?

Voor ons land is er nog geen officiële datum bekend, maar vermoedelijk zal de film ook hier vanaf juli te zien zijn. De kans bestaat zelfs dat deze op 22 juli, twee dagen vroeger dan in de Verenigde Staten, te zien zal zijn. Al zijn alle releasedatums omwille van het coronavirus voorlopig nog onder voorbehoud.

Lees ook: