Home Lifestyle Film Newt Scamander dook 12 jaar geleden al op in één van de...

Newt Scamander dook 12 jaar geleden al op in één van de ‘Harry Potter’-films

Opnieuw een detail dat we over het hoofd gezien hebben!

newt scamander
© Warner Bros.

De hoeveelheid details in ‘Harry Potter’ en ‘Fantastic Beasts’ is bijna onmenselijk en de makers blijven ons tot op vandaag verrassen met kleine en subtiele details niet we nooit eerder opgemerkt hadden. Wist je bijvoorbeeld dat Newt Scamander al meer dan 12 jaar geleden verscheen in een van de ‘Harry Potter’-films?

‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ speelt zich lang voor ‘Harry Potter’ af, maar in beide verhalen kan je heel wat referenties naar elkaar terugvinden. Zo dook Newt Scamander, het hoofdpersonage uit ‘Fantastic Beasts’, twaalf jaar geleden al een keertje op in de magische wereld van ‘Harry Potter’.

In de film ‘Harry Potter en de gevangene van Azkaban’, die uitkwam in 2004, krijgt Harry van Fred en George Wemel de Sluipwegwijzer. Met deze magische kaart kan je zien wie er op dat moment in Zweinstein is en in één van de scènes duikt er een naam op die toen nog onbekend voor ons was. Zo kan je namelijk op een gegeven moment zien hoe Newt Scamander door de gangen van de tovenaarsschool ronddwaalt. Fun fact? Newt zou toen, in 1993, maar liefst 96 jaar oud zijn!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: