Home Lifestyle HBO lekt meer details over prequel van ‘Game of Thrones’

HBO lekt meer details over prequel van ‘Game of Thrones’

Zo zal onder andere Naomi Watts een hoofdrol krijgen in de serie.

© HBO

We wisten al dat er een prequel komt van de populaire serie ‘Game of Thrones’. HBO maakt nu meer details bekend over die reeks die zich zal afspelen duizenden jaren voor het tijdperk van Jon Snow, Daenerys en co.

Een tijdje geleden kwam er een einde aan de populaire serie ‘Game of Thrones’. Of je nu fan was of niet van het laatste seizoen, het blijft een van de beste series aller tijden. We waren dan ook in de wolken toen we het fantastische nieuws te horen kregen dat we het ‘GoT’-hoofdstuk nog niet volledig moeten afsluiten. HBO heeft immers aan auteur George R.R. Martin gevraagd om een scenario te schrijven voor een prequel van de reeks.

‘The Long Night’

Die serie zal gaan over wat er gebeurde voor het allereerste seizoen, en speelt zich dus af duizenden jaren voor de Zeven Koninkrijken die wij zo goed kennen. HBO verklapte al dat we eindelijk te weten zullen komen hoe de White Walkers – het leger des doods – ontstonden. Er zullen volgens de zender ook schokkende geheimen onthuld worden over de geschiedenis van Westeros en we krijgen te zien hoe families zoals de Starks vorm kregen.

Dit prikkelde ons nieuwsgierigheid al en nu krijgen we nog meer details over de prequel. Schrijver George R.R. Martin wil de serie graag ‘The Long Night’ of ‘The Longest Night’ noemen, zoals de spannende derde aflevering van het achtste seizoen. Dat is voorlopig enkel een werktitel, dus het is nog even afwachten welke naam het uiteindelijk zal worden.

Een serieuze cast

Zoals eerder gezegd vertelt de prequel – what’s in a name – het verhaal van wat er gebeurde voor ‘Game of Thrones’. Zo leren we dat er vroeger eigenlijk veel meer dan Zeven Koninkrijken waren. Het waren er zo’n honderd! Als die en hun rechtmatige eigenaars ook allemaal zo ingewikkelde namen hebben, dan vrezen we dat je een lijstje zal moeten bijhouden. Eén familie kennen we alvast en dat zijn de Starks, zij bestonden ook in die tijd al. De Lannisters daarentegen, daar was nog geen sprake van.

Wanneer de serie precies wordt opgenomen en op televisie komt, is helemaal nog niet bekend. We krijgen wel al een aantal ronkende namen die erin zullen schitteren. Zo zal Naomi Watts, bekend van onder andere de blockbusters ‘King Kong’ en ‘The Impossible’, een van de hoofdrollen vertolken als een charismatische dame die een duister geheim verborgen houdt. Ook Miranda Richardson die je kent als Rita Skeeter in ‘Harry Potter’, Jamie Campbell Bower die de jonge Grindelwald speelde in ‘Fantastic Beasts’ en Georgie Henley als Lucy in ‘The Chronicles of Narnia’ hebben een rol. Daarnaast spelen Marquis Rodriquez, John Simm, Richard McCabe, John Heffernan, Dixie Egerickx, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah en Alex Sharp mee. Een serieuze cast, maar net zoals ‘GoT’ draait de prequel niet rond één personage. Eén ding is zeker: onze verwachtingen zijn na acht heerlijke seizoenen van ‘Game of Thrones’ hooggespannen!

Lees ook: