Home Lifestyle Daarom laat je best geen desinfecterende handgel in je auto liggen

Daarom laat je best geen desinfecterende handgel in je auto liggen

Een gewaarschuwd vrouw is er twee waard.

handgel auto
© noah via unsplash

Het is sinds enkele maanden een noodzakelijk accessoire geworden: een flesje desinfecterende handgel. Er zit standaard eentje in onze handtas en in de auto. Al laat je die tube het best niet in je wagen liggen bij deze zomerse temperaturen.

Handhygiëne is tijdens deze coronacrisis enorm belangrijk. Helaas kan je niet overal of op elk moment van de dag je handen wassen en dan komt desinfecterende handgel handig van pas. Zo goed als elk gezin haalde dit goedje dan ook in huis. We laten zo een flesje meestal liggen op de plekken waar we het het meest gebruiken, zoals de auto. Vlug even de handen ontsmetten als je uit de supermarkt komt of van bij de bakker, voor je verder rijdt. Toch waarschuwt de brandweer om handgel best niet in de wagen te laten liggen bij deze warme temperaturen.

Licht ontvlambaar

‘We juichen het gebruik van handgel en ontsmettingsmiddelen toe, maar we moeten wel voorzichtig zijn’, vertelt preventieadviseur Alexis De Regge van de brandweer in Dendermonde aan VRT. ‘Door de alcohol die in zulke producten zit, is zo’n gel licht ontvlambaar. Leg handgel dus nooit in de buurt van hitte of in de volle zon, want dan zou er brand kunnen ontstaan.’

Met deze zomerse temperaturen de afgelopen en de komende dagen let je dus beter ook op met die flesjes handgel in je wagen. ‘Het kan heel heet worden in je auto’, aldus Alexis De Regge. ‘Als de zon op die tube schijnt, dan kan de gel te warm worden. Als er dan een reflectie is van glas, of er komt een beetje gel uit de tube, dan kan dat verdampen. Als dat dan in de buurt van een hittebron komt, kan er ook effectief brand ontstaan.’ Neem je handgel dus mee naar binnen, steek ze in je handtas/rugzak of als je het toch in de auto wil laten liggen: bewaar het dan in je handschoenenkastje. ‘Laat het in ieder geval niet zomaar open en bloot in de auto liggen’, besluit Alexis De Regge.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.