Home Lifestyle Body POLLENALARM: 5 tips om het allergieseizoen te overleven

POLLENALARM: 5 tips om het allergieseizoen te overleven

Want niemand heeft zin in non-stop niezen en dikke ogen!

© GETTY
Ah, de zon! Tijd voor een ontspannende zonsessie in de tuin en een lange wandeling door het park. Tenzij je hooikoortspatiënt bent, want die vervelende pollen zijn er weer. Geen zin in een rode loopneus, dikke ogen en non-stop niezen? Flair to the rescue, want wij geven je vijf handige tips mee om je door het seizoen te loodsen.

1. Terug in de tijd met zout water

Zorg voor je door hooikoorts verstopte neus op grootmoeders wijze. Neussprays kunnen ervoor zorgen dat de huid in je neus droog en geïrriteerd raakt. Door je neus te spoelen met zout water, verhelp je dat kwaaltje. Vul een oud flesje neusspray met zout water en je hebt een organisch middeltje in een handomdraai.

2. Elke dag een andere outfit

Doe je schoenen en kleren meteen uit als je thuiskomt. Doe je dit niet, dan verspreid je de allergenen die zich aan je kleren hebben gehecht in huis. Je kan ook best ’s avonds een douche nemen én je haar wassen zodat je geen allergenen meeneemt in bed. Eén voor allen, allen tegen hooikoorts!

3. Even geen geknuffel met je hond of kat

Ook de pels van je hond en poes houdt heel veel pollen en andere allergenen vast. Als je beestje buiten is geweest, kuis je beter zijn pootjes en pels af. Wil je dat ritueel niet elke keer doorstaan, dan zal je het een tijdje zonder knuffels moeten doen.

4. Doe je work-out binnen

We weten het, we weten het: het zonnetje lonkt en je wil niet liever dan fietsen, wandelen of joggen. Toch is het een beter idee om sport even binnenshuis te doen als je hooikoorts hebt. Door tussen de pollen hevig in en uit te gaan ademen en je hartslag te versnellen, maak je je allergische reacties enkel erger. Zoek een toffe home work-out of haal je sport-dvd’s van onder het stof.

5. Plan je dagen beter

Je kan je natuurlijk niet de hele lente opsluiten. Dus ben je maar beter op de hoogte van wanneer je best buiten komt. Vanaf twaalf uur tot in de late namiddag zijn er vaak de meeste pollen in de lucht. Ga dus best ’s ochtends op pad of wacht tot de avond valt om buiten te komen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.