Home Lifestyle YAY: derde seizoen ‘Eigen Kweek’ start op nieuwjaarsdag

YAY: derde seizoen ‘Eigen Kweek’ start op nieuwjaarsdag

De hilarische West-Vlaamse wietfamilie Welvaert werkt zich opnieuw in de nesten.

© photo news

2019 begint al goed, want de West-Vlaamse wietfamilie Welvaert is terug! Eén zendt op 1 januari de eerste aflevering van het derde seizoen van ‘Eigen Kweek’ uit.

Meestal moeten we tot kerst- of nieuwjaarsdag wachten om te weten wat er in onze cadeautjes zit, maar Eén maakt er nu al eentje bekend. De zender start namelijk op de allereerste dag van 2019 met het gloednieuwe seizoen van ‘Eigen Kweek’. De hilarische West-Vlaamse wietfamilie Welvaert zal opnieuw elke dinsdagavond in onze huiskamer verschijnen en daar zijn wij niet rouwig om.

Het programma dat bekend staat om zijn grappige uitdrukkingen zoals ‘shit of mouse’ scoorde afgelopen twee seizoenen ongelooflijk goed met kijkcijfers die vlotjes over het miljoen en zelfs twee miljoen stegen. Het derde seizoen bestaat uit zes afleveringen. ‘De acteurs vinden dit seizoen het beste van de drie’, vertelt showrunner Philippe De Schepper in Het Nieuwsblad. ‘Er valt voor de kijkers opnieuw behoorlijk wat nieuws te ontdekken.’

‘We gaan er met een knal uit’

Seizoen drie zal beginnen waar het vorige eindigde. ‘Agente Chantal heeft door dat de Welvaerts wiet kweken, waardoor hun goede verstandhouding ten einde komt’, zegt Philippe in Het Nieuwsblad. ‘Ze start haar eigen onderzoek, maar wordt gedwarsboomd door de nieuwe commissaris.’ Verder is Julita zwanger van een drieling en ook Griet, de vriendin van Steven, is in verwachting.

De vorige afleveringen lagen we plat van het lachen met het ‘originele’ Engels van Frank. Deze keer trekt de serie opnieuw de taalkaart, maar deze keer is het Antwerps kop van jut. De nieuwe baas, gespeeld door Peter Van den Begin, is een Antwerpenaar en hij wil het Algemeen Nederlands invoeren in het politiekantoor. In de praktijk komt dit erop neer dat iedereen Antwerps moet spreken, en daar zijn de rasechte West-Vlamingen natuurlijk niet mee gediend.

Er is helaas ook wat slecht nieuws, want het derde seizoen is tegelijkertijd ook het allerlaatste. ”Eigen Kweek krijgt een definitieve afronding‘, aldus Philippe. ‘Ik kan al verklappen dat we er met een knal uitgaan. Fans krijgen ook een epiloog te zien waarin we tonen hoe de toekomst van de Welvaerts eruitziet.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.