Home Uit & thuis VIDEO: ‘Eigen kweek’ is back van wehheweest

VIDEO: ‘Eigen kweek’ is back van wehheweest

"Is da my saucisse vo vanavond?"

YouTube: Eén
'Eigen kweek'? Ergens heel ver in onze hoofdjes horen we een klein belletje rinkelen. Een belletje dat dateert van het najaar van 2013. Toen zond men op Eén een programma uit over een West-Vlaamse boerenfamilie die zijn schuldenberg trachtte weg te schuppen door een cannabisplantage aan te leggen. Dat dat niet 's werelds snuggerste plan bleek te zijn, hoeven we er vast niet bij te vertellen.

Wie de Vlaamse serie nooit op zijn beeldbuis zag verschijnen, herkent waarschijnlijk toch Franks – vertolkt door de schitterende Wim Willaertmengelmoes van West-Vlaams en Engels met haar op. Zijn 'klinkt het niet dan botst het'-mentaliteit tegenover zijn jonge Filipijnse vrouw Julita werkte in het eerste seizoen stevig op onze lachspieren. In de sneak peek van het tweede seizoen krijgen we hier weer een heerlijk staaltje van voorgeschoteld.

Sien Eggers zette een eveneens prachtige vertolking neer van Franks moeder Ria. Hopelijk wordt het tweede seizoen minstens even goed als het eerste. Maar, laten we eerlijk zijn, met de hierboven vernoemde acteurs en een heerlijke Dirk Van Dijck – a.k.a. Michel Drets uit 'Het Eiland' – in de aanslag, kan je de bal nog slechts met bijzonder veel moeite misslaan.

In het voorjaar van dit jaar zal de volledige cast van 'Eigen Kweek' weer in vol ornaat te bewonderen zijn op Eén, ditmaal in het tweede seizoen. We kijken ernaar uit!

Hoe zou het zijn met de populairste Eén-serie 'Thuis'? Dat lees je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.