Home Lifestyle Jobs De 5-uurregel is volgens Oprah en Bill Gates dé truc om het...

De 5-uurregel is volgens Oprah en Bill Gates dé truc om het goed te doen op je werk

Hun bankrekeningen zijn het bewijs.

Succesvolle carrièremensen zoals Bill Gates, Oprah en Warren Buffet hebben een ding gemeen: ze houden zich allemaal aan wat ‘the 5-Hour Rule’ genoemd wordt. Het is onder andere dankzij die regel dat zij goed presterengemotiveerd zijn en verbeteren in hun job.

Heb je de ambitie om op te klimmen in het bedrijf waar je werkt? Of je eigen onderneming uit de grond stampen? Dan is het een goed om de 5-uurregel te beginnen toepassen, zoals heel wat succesvolle ondernemers – lees: miljonairs en miljardairs – doen. Door een uur per werkdag in te plannen om aan ‘deliberate learning’, oftewel ‘bewust leren’ te doen, zou je volgens de Amerikaanse auteur Michael Simmons succesvoller worden. De bankrekeningen van Winfrey, Gates en Buffet zijn er het bewijs van.

Hoe?

Deliberate learning kan volgens Simmons op drie manieren: lezen, reflecteren en experimenteren.

Veel succesvolle mensen zijn echte boekenwurmen. Volgens Oprah heeft haar liefde voor lezen haar erg vooruit geholpen in het leven. ‘Books were my pass to personal freedom’, zei de legendarische talkshowpresentatrice ooit. Phil Knight, de oprichter van het sportmerk Nike, ziet zijn bibliotheek als zo’n sacrale plek, dat je er je schoenen moet uittrekken en buigen. Af en toe een uur kennis vergaren door te lezen, kan volgens Simmons een echte boost betekenen voor je carrière.

‘Ik denk dus ik ben’, zei Socrates, en daar is Simmons het mee eens. Een uur per dag simpelweg nadenken, is ook deliberate learning. Dat denken kan de vorm aannemen van een discussie of brainstorm met één of meerdere collega’s, een zoektocht naar de oorzaak van een probleem op het werk, of gewoon in stilte reflecteren. Zolang je maar met niets anders bezig bent – ja, de smartphone moet weg – dan reflecteren. De CEO van LinkedIn, Jeff Weiner, plant elke dag zelfs twee uur denktijd in.

Ten slotte kan deliberate learning ook experimenteren, iets nieuws proberen zijn. Bij Facebook bijvoorbeeld, zijn er Hackamonths: werknemers die een heel jaar aan hetzelfde project bezig zijn, worden een maand lang op iets helemaal anders gezet. Zo worden ze opnieuw uitgedaagd, valt de sleur weg én doen ze nieuwe kennis op die ze in hun hoofdproject kunnen gebruiken. Je zou bijvoorbeeld aan je baas kunnen vragen of je een uurtje of twee per week krijgt om een nieuw idee uit te proberen waarmee jij denkt de werking van je job te verbeteren.

Door elke werkdag een uur aan een van deze dingen te spenderen, zal je vaardigheden ontwikkelen die je boven je collega’s doen uitgroeien, aldus Simmons. Good luck, ladies!

Lees ook: