Home Lifestyle Jobs 1 op de 5 Belgische vrouwen voelt zich gediscrimineerd ten opzichte van...

1 op de 5 Belgische vrouwen voelt zich gediscrimineerd ten opzichte van haar mannelijke collega’s

Harde cijfers.

© Shutterstock

De emancipatie van de vrouw op de werkvloer is nog lang niet wat ze moet zijn. Dat kunnen we concluderen uit een recent Belgisch onderzoek.

Rekruteringsgroep Hays voerde een studie uit naar de vrouw en haar gevoelens op de werkvloer naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. De ‘Diversity at Work’-survey bracht heel wat verontrustende cijfers aan het licht.

Teleurstellende cijfers

Uit het onderzoek bleek onder andere dat meer dan 4 op de 10 Belgische vrouwen hun capaciteiten ondergewaardeerd vinden op de werkvloer. Ze hebben met andere woorden dezelfde capaciteiten, maar worden minder betaald dan hun mannelijke collega’s.

Bovendien vindt 1 werkende Belgische vrouw op de 5 dat ze niet dezelfde carrièremogelijkheden heeft als haar mannelijke collega’s. Van de vrouwen met een mannelijke leidinggevende gelooft 21 % niet dat ze ooit een leidinggevende functie zou kunnen bekleden. Bij vrouwen met een vrouwelijke leidinggevende is dat 14 %.

Volgens de resultaten van het onderzoek hebben meer mannen (67 %) dan vrouwen (46 %) de mogelijkheid tot flexibel werken.

Op naar verandering!

De cijfers zijn positiever dan die van vorig jaar. Toen vond bijna 1 vrouw op de 3 dat ze niet dezelfde carrièremogelijkheden had als haar mannelijke collega’s. Maar er is duidelijk nog heel wat verbetering mogelijk. Op naar gelijke behandeling op de werkvloer!

Lees ook: